torsdag, mars 01, 2007

Carl Bildt och Top Hat

Tänkte skriva en drapa till försvar för Bildts rätt att prata med människor via bloggen, på gator och torg eller var fan han vill utan mediaregi. Men när jag ser att t o m Peter Hultqvist skriver detsamma, så inser jag att det inte behövs.
Läser istället en mycket mer upphetsande nyhet: Glassen Top Hat kommer tillbaka! Tack GB, detta är precis vad vi konservativa nostalgiker hoppats på och längtat efter så länge. Minns hur min barndoms känsliga smaklökar reagerade på smaksensationen av stark choklad och illsöt jordgubb i skön omfamning. Hur den uppblötta pappersliknande struten klistrade sig mot gommen, mmmm! Och hur man som sommarjobbande kioskbiträde skadeglatt frågade -Tidningen eller glassen? när någon medelålders gubbe ville köpa en Top Hat.

Nu finns tyvärr (?) inte tidningen Top Hat kvar, så vill man göra om det stuntet så får man döpa en glass till Slitz, Cats eller Fibban. Uäck, det låter inget gott...

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glassnostalgiker är vi väl allihop. Själv går jag och väntar på Chokladpuck och Smuggler (icke att förväxla med glassbåt - helt olika koncept). När kommer dessa tillbaka GB!

Johanna Graf sa...

Har du läst boken Glassnostalgi? Vi hade den på dass på landet, men folk kom aldrig ut så vi fick ta bort den! http://www.bokus.com/b/9185449954.html?pt=search_result