tisdag, mars 20, 2007

Lagom hål i huvudet

Svenska Spel har skapat en ny logga, som ska visa att företaget är ansvarsfullt och vill förhindra spelmissbruk. (Ja, jo, ungefär som att Philip Morris vill att folk ska sluta röka då...)

Vad är det då för budskap som ska finnas med på all Svenska Spels reklam i framtiden? "Spelmissbruk kan förstöra din privatekonomi, krascha ditt äktenskap och ödelägga hela ditt liv"?
Nej, "Spela lagom!" ska det stå.
Det är kanske ett koncept som reklambyrån kan pitcha vidare till Alkoholkommittén eller Mobilisering mot narkotika? "Sup lagom!". "Knarka lagom!".

Svenska Spels reklam är omfattande och aggressiv, t o m värre än i många andra europeiska länder. Vinstchanserna är minimala, en bråkdel av SP:s vinster går tillbaka till spelarna. Allt detta vet alla välutbildade och välavlönade människor som inte är ett dugg desperata efter en spelvinst. Men det är inte till dessa som Svenska Spel vänder sig, utan till alla hoppfulla fattiglappar och naiva lycksökare som fortfarande hoppas på att bli den där en på miljonen som vinner. Dem säger sig nu Svenska Spel villiga att hjälpa, bland annat med en hemsida där de kan göra upp en budget och "se över sin situation" (sic!)

Hyckla lagom!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Claes Nordmark sa...

Tja Johanna! Sorry att jag inte svarat på din utmaning ännu, har inte kommit på vad jag ska lyfta fram för konstigheter hos mig själv... ;-) Dessutom har jag fått en liknande utmaning tidigare, men det är väl bara på´t igen som gäller.

Johanna Graf sa...

Alltså, killen som samlar på björnspår har ju åtminstone den ohotade förstaplatsen fylld!

Unknown sa...

Håller med dig, Johanna. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att vår (partiets) hållning i denna fråga är just så hycklande som Svenka Spels. Förstår faktiskt inte hur vi å ena sidan kan hävda någonslags socialt ansvar och samtidigt under år tillåtit (finansen kanske faktiskt uppmuntrat) en helt vanvettig marknadsföring.

Johanna Graf sa...

Håller helt med dig, Peter! Varje gång ungarna får nya spelartröjor tänker jag på att det kan vara någon av deras farsors spelmissbruk som finansierat dem.

Anonym sa...

http://www.hycklalagom.se ;)
någon tycker som dig