lördag, mars 17, 2007

Partiet tackar dig för dina insatser

Den blev omfattande, avtackningen av Göran persson. Och lååång.

Anneli Rydé sjöng ”Åh vilken karl” och pussade Göran på munnen. Sedan ville han pussas en gång till. Anitra satt framför mig, så jag kunde tyvärr inte se hennes min.

John Crispinsson ledde sedan en lång utfrågning av olika människor som funnits i Görans närhet under de 11 år han varit partiledare. Hårdmjukingen Göran Persson, kallade han GP. Det hade denne ingenting alls emot. Så ska en bra lärare vara, tyckte han.

GP talade hoppfullt om sin framtid: - Nu kan jag kanske spela ut hela mitt register?!

Sedan följde en räcka stänkar och flikar av allt GP sagt och gjort under sin partiledartid.
Han myntade begreppet Det Gröna Folkhemmet. Det gjorde han bra. Riktigt bra.
Vi måste borde kunna avsätta minst 1 procent av BNP till miljöåtgärder. Det vore bra för tillväxten av nya jobb också, enades han och Stefan Edman om. Låtom oss gå ner från Oljeberget. Volvo och Saab får se upp. De måste ner i bränsleförbrukning. Därefter följde en poetisk hyllning till daggmasken.

Wanja lovade att facket bättre skulle omfamna uppgiften kring det gröna folkhemmet och önskade lycka till i spenaten.

Den gamle centerledaren Olof Johansson sa att han inte kunnat tacka nej till att vara med på denna avtackning och medgav att Göran var uppskattad långt utanför de egna leden. Men de konstaterade ömsesidigt att de inte skulle haft mandat för någon partikoalition.

Sveriges styrka är befolkningens kunskapsnivå, sa GP sedan. Då kom Görans f d medarbetare in på scenen med alla sina barn i ett långt demonstrationståg. När GP reste land och rike runt och predikade för folk att de måste föda fler barn, tog medarbetarna honom på orden. Alla var barnlediga samtidigt! På Williams plakat stod det "Göran är en superman".

Komikern Göran Gabrielsson gjorde en perfekt Göranimitiation och konstaterade att Reinfeldt misslyckats med att ha egenskaper och sidor som komiker kan göra något roligt av. Där också. Sedan blev det maktkamp mellan de två Göran om vem som skulle resa sig upp. Göran vann.

Vilken är din bästa egenskap? frågade komiker-Göran. - Jag är en person med förmågan att snabbt glömma, blev svaret.

- Jag kanske låter precis som du, och då har jag ett problem.

Ingvar Carlsson berättade om hur han upptäckte GP: - Han var blyg och tillbakadragen på den tiden.

Plötsligt blixtrade det till och blev intressant: -Vi måste ha en kvalificerad nättidning och fler riktig bra bloggare, fastslog GP. (Hmpf! Ett tips till den nya partistyrelsen är väl att börja med kongresstekniken...)

Tillförordnade SSU-ledaren Mattias Wepsä avtackade genom att överräcka en arbetsoverall som det stod "Socialist av förnuft och rättfärdighet, sörmlänning av födsel och försyn" på. Det är GP´s favoritslogan. Han tog tillfället i akt att håna vårt partidistrikt, Lenet. - Det låter ju som ett toalettpapper. (Leni, Göran, det heter Leni, precis som en av dina exministrar. )

Sedan äntrade Frälsningsarmén scenen och sjöng "O store gud". Då kände jag att det var läge att gå ut.

Nu sitter jag och väntar på att det ska ta slut. Det känns inte vidare hoppfullt, för nu har han börjat laga strömming på scenen.

Man skulle kunna säga att Görans avtackning liknar hans karriär: Det började bra, men sedan undrade man när det skulle ta slut.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tyckte du om Görans "önskan" om vad partiet skulle göra i framtiden? Själv så satt jag kaffet i halsen när jag hörde det på nyheterna, tyckte han var lite osmidig! Mona kommer att styra upp det här på ett bra sätt, älskar den kvinnan!!!

Johanna Graf sa...

Han får önska bäst han vill. Nu är han en medlem som alla oss andra.

Anonym sa...

Göran vanlig medlem det tar nog tid innan han själv inser det sossarna har väl en tradition hänga upp dom som ikoner på väggarna sen ordförande persson dokumentären vet krln vad han säger?