fredag, mars 02, 2007

Tänk er att det varit Persson!

Jag är hopplöst sen, jag vet. Men jag måste bara få puffa för P M Nilssons krönika i Expressen om vad som hänt med regeringen fem månader efter valet.

Röra om i grytan kan vara välbehövligt, men vad gör man sedan, typ?

För nu krackelerar bilden av den samlade "Alliansen". Familjemedlemmarna gör utspel var och en på sitt håll, pappa Reinfeldt har tystnat, medan storebror Bildt är ute och vevar desto friskare.

När K G Bergström i Rapport efter valet sade: "Flera kommer säkert att tro att Bildt är statsminister och den där tunnhårige hans assistent", garvade jag bara litet roat. Nu har de orden fått en ny och djupare innebörd.

Roade mig med tankeleken att det istället hade varit en socialdemokratisk regering som varit inblandad i denna såpa:
Göran Persson återkommer som handelsminister i en ny s-regering 2010. Stor sensation! Under åren utanför politiken har han varit mycket aktiv i svenska exportföretag, som styrelsemedlem och investerare. Det är Bofors, Saab m fl. Han har också engagerat sig i den ryska handelskammaren. När han återinträder i politiken får han hård kritik, från fredsrörelsen för kanonförsäljningar till Pakistan och från de politiska motståndarna för sin inblandning i vapenlobbyn i USA. Han svarar då: - Det är tråkigt att svenskarna inte förstår sig på värdet av affärserfarenhet i politiken.

Otänkbart. Och framförallt: han hade blivit strimlad till köttfärs i media.

Jag kommer fortsätta försvara Carl Bildts rätt att prata med vilka han vill, hur han vill och var han vill. Men jag kommer aldrig förstå varför Fredrik Reinfeldt låter detta jättesänket Orvar sitta kvar i regeringen.

Det verkar nästan som om han är rädd för honom...?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du konkret redogöra för VARFÖR Carl Bildt ska avgå som utrikesminister?

Eller är du ännu en som säger "Nu när vi kritiserat Carl Bildt så mycket måste han väl avgå?" hur substanslös och hur felaktig kritiken än må vara?

Men varsågod. PM Nilsson har inte lyckats formulera anklagelserna mot Carl Bildt på ett vettigt sätt. Men det kan tydligen du Johanna?

Johanna Graf sa...

Jag tycker motexemplet om Persson talar bäst för sig själv. Skulle DU stå upp för Persson och tycka det var Ok att han satt kvar i en s-regering om han agerat så?

Jonas Gifting sa...

Du kan inte heller formulera anklagelserna mot varför Carl Bildt ska avgå som utrikesminister.

Du svarar alldeles utmärkt på denna fråga genom att ställa din naiva motfråga.

Du sällar dig till de mest substanslösa inom oppositionen med dina enögda och faktafels-drypande omvärldstolkningar.

Anonym sa...

Klockrent Johanna! Kan se rubrikerna. Hur arrogant, överpäst och självgod hade inte GP framställts? Men Calle, nej Calle är ju som han är och verkar ju vara så respekterad utomlands. Och eftersom han är moderat måste han väl dessutom förstå mer om såna saker än en gammal sosse, så det är väl inte så farligt.

Folkomrostning Nu! sa...

En kort kommentar om svenska bolag, Bofors saldes till ett amerikanskt vapenforetag, Saab saldes till ett amerikanskt bil foretag, precis som Volvo, Scania ar nasta helt salt. Det finns knappt nagra stora svenska foretag kvar, om dom slar igen fabrikerna i sverige sa hoppsan, knappt nagra jobb kvar. Allt intraffade under sossarnaa regim. Vad sade du att Carl Bildt hade gjort? SPressen hade inga fakta, bara losa pahopp, hade du nagra fakta?

Anonym sa...

Det aer ju utmaerkt att Bildt aer kvar som ett saenke. Perfekt. Det visar baade paa Reinfeldts tassande ledarstil. Samtidigt blir Bildt en ledarikon och hjaelte bara bland de som tror paa ubaatar, att det aer OK att ha aktier i ryska foeretag som han ska foerhandla med foer Sverigs raekning, samt det aer helt OK att soeka efter olja i krigzoner. (nej det aer inte folkraettsbrott i Sudan paastar Bildt. Trots att ICC har ett aatal daer.)
UB