tisdag, mars 13, 2007

1 888 Täbybor på varje flykting

Anna-Karin berättar att migrationsminister Tobias Billström (m) vill sätta upp en monter på den socialdemokratiska kongressen i helgen, för att övertyga s-kommuner att ta emot mer flyktingar. Kanske skulle det vara bättre använd tid om han ägnade sig mer åt att övertyga sina egna partivänner att öppna upp sina hemkommuner för flyktingmottagande?

Det vore det absolut. Jag roade mig med att räkna ut hur många flyktingar de kommuner i länet som var socialdemokratiskt styrda tog emot 2006. I dessa kommuner gick det i snitt 1 flykting på 371 invånare. Jämförde det sedan med samma siffror för de kommuner som var moderatstyrda 2006. I dem fanns det bara 1 flykting per 636 invånare. Det var snittet. I Fredrik & Filippas hemkommun gick det hela 1 888 Täbybor på varje flykting.

Som Anna-Karin säger, migrationsministern borde ha goda kontakter med de kommunledningarna, så varför gå över ån efter vatten?

Ett tips är att börja med Danderyd, Vaxholm och Ekerö. De har inte ens ett avtal med Migrationsverket om att ta emot en enda flykting i år.

Täby har lovat att ta emot två (2) stycken. Wow. De kanske kan få dela rum med barnflickan i F&F´s källare?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Har utmanat dig - se min blogg!

Ingrid E sa...

Danderyd har avtal för 2006.
MVH

Anonym sa...

Vilka är flyktingar egentligen anser du? De som klassas som flyktingar enligt FN:s stadgar, som i princip alla andra I-länder anser vara praxis och följer, eller ALLA som kommer till Sverige överhuvudtaget? Jag gissar på det senare. Om så är fallet så kanske du inte borde kalla dem flyktingar. Endast 5% av de invandrare Sverige tar emot kan anses ha flyktingstatus enligt FNs stadgar.

Unknown sa...

Anders - människor med skyddsbehov är de som bör ses som flyktingar - de som saknar skydd och riskerar förföljelse - i värsta fall att dödas

I debatten så likställs ofta flyktingar med invandrare - jag själv tex vill INTE utvandra

Jag tror de flesta vill vara kvar där de har sitt ursprung - enklast .. du vet språk sedvänjor .. jobb - ja allt är enklare där man är - man kan koden ... skiter det sej och man ser sej som flykting - då är det det som ska prövas då man kommer till Sverige

Janne