lördag, oktober 14, 2006

Vissa har tjurballar, andra inte

Tora Hansjons skriver lysande om hur sjuka /Maria Borelius med urinvägsinfektion/ borde inkluderas i arbetslivet.

Tora är en ung Södertäljetjej som 2002 valdes in i Landstinget bara 19 år gammal. Ni vet, när borgarna försatt ekonomin i fritt fall bara för att de inte gillade utjämningssystemet mellan rika och fattiga landsändar. Tack vare denna lilla "civila olydnad" fick Tora och de andra röd-gröna ta över ett landsting som snabbt var tvunget att spara ihop sisådär 10 miljarder kronor. Kul läge... Alla som nånsin skött en ekonomi insåg att det inte skulle räcka med osthyvelsbesparingar, utan här gällde stora åtgärder. Ingen kul början, och dessutom fanns Södertälje sjukhus med på listan. I det läget är det vanligt att lokala politiker saknar de cochones som krävs och regredierar in i NIMBY-syndromet (- Not In My Back Yard!).

Men Tora hade de tjurballar som krävdes och stod upp för de gemensamt fattade besluten och försvarade dem lojalt. Vad hände? Jo, denna 19-åriga tjej blev under ett års tid måltavla för lokalpressens samlade populistspyor. "Hon vill lägga ner vårt sjukhus" typ, fast det inte ens var tal om nedläggning.

Och när jag idag läser hennes blogg kommer det fram att hon dessutom var sjuk under hela denna överjävliga tid. Vad hade hänt om Tora "sjukskrivit" sig under den värsta mediastormen?

Detta inlägg är pingat på intressant.se.
Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: