torsdag, oktober 19, 2006

Sommarjobb och mediadrev är lättflyktiga som thinner

Som en lättflyktig vätska dunstade mediadrevet mot den nya fuskregeringen efter att två ministrar fått gå. De två kvinnorna med de konstiga namnen kanske var roligare och tydligare måltavlor än Borg & Billström? Sådant där övergår mitt förstånd. Själv tyckte jag att herrar finansminister och migrationsminister hade lika ruttet bagage och lika skruvade förklaringar som Borelius och Stegö Chiló. Att mörkermannen Bildt gick ut och försvarade dem (- Det kan ju inte tusan betala skatt i det här skattesamhället!) gjorde det ju också mer behjärtansvärt för Reinfeldt att kicka dessa två unkna reliker från de Gamla Moderaterna än spinn-polarna i det egna kompisgänget.

Och som sagt, media tröttnar snabbt:
–Nä, nu har det varit två ministrar på en vecka, det börjar bli uttjatat.
– Men det är ju minst två till som fuskat lika glatt? Borg har ju givit tre förklaringar på tre dagar och Billström sa ju öppet att han sket i att betala skatt i tio år för att han tyckte kvaliteten var för dålig?
–Ja, men vad fan, det är ju samma story som de två första, inget nytt liksom.
– Du har rätt, vi skriver om Jessicas nya bröst istället.

Lika snabbt avdunstade sommarjobben för ungdomar som den förra regeringen satsade på. I Solna räckte pengarna bara till jobb åt 58 ungdomar, men det var i alla fall mer än siffran noll som gällt för åren dessförinnan. Och nu har den nya regeringen bestämt att detta är en angelägenhet för kommunerna själva att ordna, så nästa sommar är risken att Solna är tillbaka på noll igen. För andra kommuner, som själva satsat på sommarjobben i årtionden är regeringens besparing inte lika märkbar, men i moderatledda Solna betyder det med stor sannolikhet att ungdomar utan föräldrar med kontakter eller semesterkassa får dra omkring på stan nästa sommar.

Detta inlägg är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Johanna!
Det känns som att ni har en hel del att jobba med (emot) i Solna. Jag vässar armbågarna och munlädret och kommer springandes den 9 december. Jag bor i Sthlm redan men då söder om stan så jag kommer gärna på något möte tidigare.
Gillar din blogg, skönt skrivet!
///Jenny!