fredag, oktober 20, 2006

Jobb till invandrare? Inte i regeringen!

Noll.

Så många politiska tjänstemän med invandrarbakgrund har den nya regeringen anställt. När man skulle söka politiskt sakkunniga, statssekreterare, ämnessakkunniga, stabschefer och andra högre tjänstemän var det tydligen bara etniska svenskar som befanns ha den lämpliga kompetensen.

Gudarna ska veta att den gamla regeringen inte var världsbäst i grenen, men detta är en sanslös bottennotering. Enligt Diskrimineringsbyrån är Reinfeldts regeringskansli det mest etniskt svenska på tio år. Vad säger Nyamko Sabuni, förutom att lägga ned Centrum mot rasism?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant inlägg, Johanna. Jag har länkat hit från "Granska borgarna".

Anonym sa...

Hur tar man reda på vilka som har invandrarbakgrund? Tittar på namnet? Ringer var och en och frågar? Eller hur går det till?

/uppriktigt nyfiken

Johanna Graf sa...

Man kan naturligtvis ha olika definitioner, huvudsaken är att man har samma definitoner när man gör jämförelser över tid. Du får fråga Diskrimineringsbyrån som för statistiken vilka de använt sig av.

Anonym sa...

Ah, sorry, läste din postning lite för snabbt, såg inte att du länkade till d-byrån utan trodde det var en egen undersökning du gjort.

jag får fråga byrån.