onsdag, oktober 25, 2006

Sumpan tvingas importera moderat

(Uppdaterad!)
Moderaterna i Sumpan har det inte lätt. Fem gruppledare på ett år, det slår ju till och med Reinfeldts rekord i misslyckade ministerutnämningar.

  • Den förste porrsurfade.
  • Den andre var för gammal.
  • Den tredje ville hellre skriva tal åt Reinfeldt.
  • Den fjärde beviljade sig själv stiftelsepengar till tandrenovering. (Sanningshalten i detta har senare diskuterats)
  • Den femte fick importeras från Solna.
Bo Genfors måste nu flytta till Sundbyberg, men gör i gengäld en formidabel klättring på den moderata karriärstegen; från plats 38 på Solnamoderaternas lista till försteman i Sumpan. Det hjälper honom förstås inte att komma in i fullmäktige, så han får väl sitta på åskådarläktaren och sufflera sina kamrater.

Bo har inte gjort något större väsen av sig i Solna, där han innehaft en plats i Barn- och utbildningsnämnden, en nämnd där jag också suttit. Där har Bo mest yttrat sig när det gällt miljöfrågor, som han är engagerad i genom sitt arbete som politisk sekreterare åt moderaterna i riksdagen.
1. Han har röstat emot mer ekologisk mat i barnomsorgen.
2. Han var emot miljömålet om att arbeta för att halvera föräldrars bilskjutsning av barn till skolan.
Moderat miljöpolitik?

Vad han ska ägna sig åt i Sundbyberg får tiden utvisa, men en sökning på nätet ger vid handen att han också brinner för kampen mot ekonomisk brottslighet. Det bådar gott!

Tyvärr har han inte lyckats motivera sina kollegor i den moderata riksdagsgruppen att ställa upp på dessa goda tankar. (Tack Martin för tipset!)

Under lång tid har moderaterna i riksdagen motverkat öppenhet kring ekonomiska förehavanden. Det register som ska garantera insyn i riksdagsledamöternas ekonomiska villkor har tack vare moderaternas motstånd inte gjorts obligatoriskt. (Det är kanske ingen slump att Tobias Billström inte är registrerad där?!) De har också varit motståndare till obligatorisk redovisning av exempelvis parti- och personvalsfinansiering.

Men kanske blir det skärpning på det området i Sundbyberg nu?

Detta inlägg är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Claes Nordmark sa...

Det är ju helt galet...varifrån ska nästa moderata gruppledare i Sundbyberg importeras ifrån? Täby?

Åsa Westlund sa...

Ja, de nya moderaterna tycks inte ha det så lätt att rekrytera nya moderater....