måndag, oktober 02, 2006

Björn von Sydow for president!

(Uppdaterad)

Idag blev riksdagens rikaste, 120-miljonersmannen Per Westerberg (m), ny talman efter Björn von Sydow. Synd tycker jag, att den moderata alliansen inte hade den goda smaken att låta Björn fortsätta. Det hade varit ett smakfullt drag som ibland utmärker goda vinnare. Detta mäktade man dock inte med, och riksdagen går nu miste om sin kanske mest populära talman genom tiderna.
Per W lämnar nu sin förstaplats på Sörmlandsbänken, detta modernitetens och innovationernas mekka, till kronprinsessan i exil Walburga Habsburg Douglas och hennes plats går till greve Peder Wachtmeister. Vi ser fram emot förnyelsen på sörmlandsbänken och de roligare debatterna med de nya moderaterna, Per!

Republik. Nu.
Och Björn von Sydow for president!

Uppdaterad 3 oktober:
Jag tvivlar på succefaktorn i Per W´s förslag att hotta upp debatterna med blodsockerhöjande chokladautomater utanför kammaren. Per, Per, kommer du inte igåg vad hemkunskapsfröken sa? Om man äter godis blir man pigg ett kort tag, men sedan går blodsockernivån ner till UNDER den nivå den låg på innan man tryckte i sig den där Daimen.
Här ska du istället få höra Björn von Sydows hemlighet för att hålla sig vaken under de långa debatterna: Under bordet höll han en jättevass sax tryckt mot låret. Ovanför bordskanten syntes ingenting, bara hans rosiga kinder och glittrande (lätt tårfyllda) ögon.

When the going gets tough, the tough gets going!

Detta inlägg är pingat på intressant.se.
Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Björn är ett tvättäkta politikproffs överlägsen de flesta i riksdagen. Jag tyckte att det var slöseri med kompetens att ha honom som talman... som utrikesminister hade jag velat ha honom, minst!!!

Anonym sa...

Det är nog dags att (s) inser att man inte har majoritet i riksdagen. Vet att man är van att prenumerera på makten, poster och titlar, men det är en annan ordning nu.

Talmannen är en viktig symbolisk roll och eftersom sossarna haft den rollen i tid och evighet är det av värde att när riksdagen för första gången på 12 år inte har vänstermajoritet att talmannen tas från riksdagsmajoritet.

Man kan inte förlora valet men tro att man ska sitta kvar på alla platser ändå. Hört talas om demokrati?

Anonym sa...

Japp,
glad att du skrev om BvS som president: hade det sjaelv paa laeppen..och har haft honom sett ett av mina namn i naagra artiklar om detta
/UBYMIC