torsdag, oktober 05, 2006

Prioriterar du hushållsnära tjänster, Tarzan?

Maria Abrahamsson har svårt att se något problem med att människor, trots skatterabatt på hushållstjänster, kommer "göra olika prioriteringar utifrån sina livssituationer, inkomster och behov."(sic!) Så länge vi tillåter löneskillnader i det här landet, kommer de med högre lön att "vara något mer intresserade" av att köpa dessa tjänster än vad LO-medlemmar och vänsterväljare är.

Cheezus!

I skoldebatten har det ofta framförts att eleverna behöver lära sig empati, solidaritet, förståelse för olikheter och människor som är olika dem själva. Man har till och med föreslagit att ett nytt ämne införs. Maria, jag tror du behöver en liten lektion i livskunskap:

Jag tror de allra flesta skulle vara glada att möta en skinande ren lägenhet när de kommer hem på kvälln med matkassarna och ungarna. Men ser du, en skattesubvention som sätter priset till 155:- per timme för en sådan tjänst är det många, många människor som inte har råd med.
Det handlar inte om "intresse" eller ens om prioriteringar när man till exempel har det som Tarzan i Katarina Mazettis bok "Tarzans tårar". Läs den, Maria!

Sedan är det en helt annan debatt om vi tycker det är VETTIGT att satsa skattemedel på att subventionera de mer välbetaldas intressen, eller om vi vill PRIORITERA annorlunda. Jag har mängder av andra tips: Antingen subventionerar vi så att de pensionerade Tarzan-tanterna får hjälp med städning i hemmet, eller så skickar vi mer pengar till Darfur, eller så bygger vi bort de stora barngrupperna i förskolan, eller så sätter vi in tidigt och massivt stöd till ungarna som bränner ner sina gamla dagis och skolor när de blir stora.

Detta inlägg är pingat på intressant.se.
Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Maryam sa...

Där satt den! Och boken är väldigt bra! Rekommendras!