tisdag, oktober 24, 2006

Snart behöver vi två jordklot

Såg en liten notis bland alla skrikrubriker om Jordans bröstförminskning och Peter Swartlings nya frisyr. Ett torrt konstaterande ur rapporten Living Planet som Världsnaturfonden publicerat. Så här stod det:

"Människans konsumtion överskrider jordens produktionsförmåga med 25 procent.
...Om mindre än 50 år behövs två jordklot för att försörja mänskligheten."

Ibland snavar människorna över en sanning, men de flesta reser sig och skyndar vidare som om ingenting hade hänt, sa Churchill en gång.

Fortsätter vi att skynda vidare är det snart - väldigt snart - inte bara den grönfläckiga paddan som är utrotningshotad. Även de flesta egon jag känner, som tar bilen trots att det går en buss, som har alla apparater på samtidigt hemma och låter det lysa överallt samtidigt som de klagar på bensinpriset och elräkningen, även de flesta av dem lever faktiskt själva om mindre än femtio år. Fast de kanske räknar med att höra till vinnarna, de som fortfarande lever gott på de stora fattiga massornas bekostnad?

Detta inlägg är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Claes Nordmark sa...

Jag funderar på att söka politisk asyl på Jupiters måne "Europa". Det sägs att det kan finnas vatten i flytande form där och då måste det ju relativt snart ändå vara ett bättre ställe att hänga på än jorden...

Johanna Graf sa...

Du kanskae kan erbjuda dig att utföra hushållsnära tjänster åt Christer Fuglesang mot att han tar vägen om Jupitertrakten och släpper av dig där?