söndag, februari 18, 2007

Vansinne är oklädsamt

Britney Spears gör kometkarriär, gifter sig, föder barn, skiljer sig, super sig dyngrak, dansar naken, spyr i limon, kollapsar, lägger in sig för avgiftning, rymmer. En dag får hon spel och går in på en frisörsalong och ber att få skallen rakad. När de vägrar, gör hon det själv, gråtande. Därefter fortsätter hon sin desperata runda till en tatuerare och skaffar sig två nya, fula tatueringar.

Dagens stora nyhet i kändispressen är Britneys crew cut. Aftonbladet, som väl numera får räknas till den kategorin, har 8 artiklar i ämnet, inklusive Kanon eller Kalkon-omröstning, bildspel och TV-klipp. Tidningens "glamourexpert" får uttala sig och "sågar Britneys nya look": - Det klär henne inte och det går inte ihop med hennes stil i övrigt. Den nya stilen får sämsta betyg: – Det här blir inte ens ett plus, det här är minus, säger glamourexperten.

Aftonbladets nya drag att även länka till vad bloggvärlden skriver om en händelse, höjer i detta fall knappast den analytiska eller journalistiska nivån. Alla tusentals småbrudar och modebimbon som sett upp till Brittan som glamourikon är, av naturliga skäl, besvikna.
Exempel från en modeblogg: "Oh My God! Alltså denna människa har gått alldeles för långt... Som en kändis som ständigt syns i media kan det vara bra att försöka se någorlunda fräsch ut för sitt rykte."

Helvete, det är ingen ny look, det är ett rop på hjälp! Som ni RECENSERAR! Idioter.

Med fasa försöker jag föreställa mig vad som blir nästa steg:
- Skärsåren efter hennes senaste självmordsförsök går verkligen inte i färg med den fuchsiaröda färgen på klänningen.
- Den där rödgråtna looken han lagt sig till med efter att hans fru dog känns så ... nittiotals heroin chic. Inte modernt alls.
- Tvångströjan hon har på sig indikerar ett trendbrott. Är vitt det nya svart?


Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag såg nyheten på drudgereport (jag vet, en ganska rejäl fall from grace) och vips, inom en timme hade expressen/aftonbladet/people/ accesshollywood etc sina egna "breaking news". Fruktansvärt. Visst är det intressant vad man "tillåter" sina kändisar göra, beroende på deras kön?! En tjej FÅR bara absolut inte raka av sig håret! Asså, hon skulle ju vara SNYGG ju! Jö. Helt sanslöst. Stackars tjejen.

Anonym sa...

Vad menar du med ett rop på hjälp? Får en kvinna inte raka av sig håret utan att man ska tolka det som ett rop på hjälp. Jag förstår verkligen inte denna fixering vid kändisar. Det är inte vårt ansvar och inte heller vår ensak att kommentera hur britney Spears sköter sig som mor, fru eller som kvinna. Jag har följt denna (faktiskt totalt ointressa) debatt om Britneys vikt, hennes man, hennes barn och ja, hennes hår. NI (jag talar i allmänhet) blir aldrig nöjda. Kanske fick Britney nog av alla dessa meningslösa hån hon har fått utstå? Kanske vill hon börja om på nytt? Och det, är väl något positivt? Det tycker iallafall jag!

Anonym sa...

Hela Britneys agerande de sista tio åren kan väl tolkas som ett rop på hjälp, men sen när är det i sig ett rop på hjälp att raka av sig håret???!

Känner flera tjejer som passar utmärkt i snagg. Själv tycker jag att Britney aldrig har varit snyggare än nu när hon slopat Barbielockarna, men det är jag det. Vad jag tycker spelar just ingen roll för det viktigaste är ju huruvida hon är nöjd eller inte.

Att tolka just DET HÄR agerandet som ett rop på hjälp är lika magstarkt som att ge henne hatrecensioner för frisyrvalet. Lite verklighetsförankring och faktakoll vore bra innan man häver ur sig nånting sånt.

Anonym sa...

Tack för ett mycket insiktsfullt inlägg! Skönt med folk som har lite perspektiv på saker och ting!

Johanna Graf sa...

Jag har ju, lika litet som alla andra spekulanter, alla fakta men om man sitter i bilen och gråter i tio minuter iannan man går in och kräver att bli snaggad, vägras det av ägarinnan till salongen, och därefter tar maskinen och själv rakar av sig håret, gråtande - ja, då tror jag inte att man gör det för att man är så sugen på en ny stil. Som sedan resenceras av "fansen". Om jag inte minnshelt fel åkte hon därefter direkt till en tatuerarstudio som också är sambandscentral för stans crackförsäljning, där hon skaffade sig två nya tatueringar. Ett par dagar innan hade hon stuckit från en inläggning på en avgiftnignsklinik. Men jag kan ha fel. Det hela kan vara en stor PR-kupp för hennes nya look och inte ett rop på hjälp.

Anonym sa...

Håller med dej, Johanna. När Natalie Portman rakar av sig håret är det vackert och coolt och INTE ett rop på hjälp. Det här är helt annorlunda.