söndag, februari 25, 2007

Grader i helvetet

I dagens DN sticker en ohelig allians av kyrkans män fram ett fulare tryne än jag sett på länge.

Med klassisk* dubbelmoral hävdar den katolske biskopen och pingstkyrkans ledare att det är fel att släppa in polska kvinnor som behöver göra abort i svensk sjukvård. Har kvinnorna råd att åka hit, är de förmodligen höginkomsttagare och kan utnyttja den förträffliga illegala abortmöjligheten i hemlandet istället. (Polen, som redan har en mycket restriktiv abortlagstiftning, kommer inom kort att införa ett totalt abortförbud, även i fall då både barnets och kvinnans liv är i fara.)

Dessa heliga män hävdar alltså att å ena sidan är allt liv är heligt direkt när spermien träffar ägget, å andra sidan att det är bättre att begå fostermord i Polens illegala abortindustri än här i vårt eget Sverige.

Det finns tydligen grader i helvetet, och varmast är att mörda i Sverige. Så till den grad att dessa herrar nu hotar socialminister Göran Hägglund (kd) med att säga åt sin herdaskock av kristna kärnväljare som utgör Kd´s väljarbas att ta sina händer ifrån Alliansen vid nästa val.

*Ett annat exempel på klassisk dubbelmoral är när tokreligiösa människor tar sig rätten att begå en hel del ruggigheter med motiveringen att de är "on a mission from God". Skjuta abortläkare för att Gud säger att det är fel med mord och annat skojsigt. Så Göran kanske ska vara tacksam för att det bara är röster han förlorar...

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: