fredag, februari 23, 2007

Tårar, gapskratt och varma leenden


Fick ett mail igår. Vill du vara med i TV? stod det. Avsändaren var TV8. Tja, jo, det kan jag väl tänka mig, även om TV8 en en tämligen ospännande och konservativ gubbkanal. När jag öppnade mailet lyste dock ovanstående bild emot mig, tillsammans med en text som gick ut på att jag erbjöds den stora äran att få komma till Adaktussons show som publik.
JA, JA, jag drömmer om att få vara en sådan där babe som klänger på Aduktigsson! Jag kommer, jag kommer! HA HA HA HA!
Det var dagens gapskratt. Ett mer varmt leende fyllde mitt ansikte när jag hörde en kille från Gringo som attackerades av en arg moderatpolitiker från Landskrona. Gringo har haft fräckheten att utnyttja sin pressfrihet och fundera på att öppna en redaktion i nämnda stad, vilket fick denna m-politiker att harmas väldeliga. - Ni har inget här att göra. Vi har nog med våra stora problem med arbetslöshet, kriminalitet och bidragsberoende! Kom inte hit med ert förortstugg, Landskrona är faktiskt en stad! Ungefär så gick han på. Man riktigt hörde hur fradgan löddrade i mungiporna. Vad svarar Gringokillen? Jo, med kärlek. - Du är ju politiker och har att lösa väldigt viktiga problem. Sådant är vi på Gringo inget bra på. Vi vill sprida trygghet och stolthet.
Föga förvånande hyllas m-politikern på diverse främlingsfientliga bloggar idag. Var det kanske det han ville?
Gringo är humor. Humor är ett utmärkt vapen mot intolerans och fördomar. Det verkar som att Gringo har en hel del av den varan att lovebomba i Landskrona.
Nu ska jag förbereda minnesstunden för en vän som begravs i eftermiddag. Där kommer säkert att finnas mycket av både kärlek värme och tårar.
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: