onsdag, november 25, 2009

Jag unnar mina barn allt gott

En händelse som ser ut som en tanke är att flera kändismammor bloggat om det privata barnsjukhuset Martina den senaste tiden. Ni vet sjukhuset där man är välkommen om man har pengar, men inte om man har sjuka barn? Inga vaccinationsköer där inte! Medan köerna till vaccination ringlar kilometerlånga, t ex som på bilden från som visar hur det sett ut i Solna Centrum i flera dar nu, kvittrar Magdalena Graaf och Pernilla Wahlgren glatt om hur UNDERBART det är med privat vård åt deras små telningar. Inga köer, snygga väntrum och trevlig personal.

Magdalena Graaf skriver "Barnsjukhuset Martina är en riktig investering för oss!"..."Visst fungerar allmänsjukhusen OK i Sverige för barn, men jag ”jobbar hellre lite extra” för att mina barn ska få den smidigaste vården som finns, om de blir sjuka."... "Nu var det kanske en av de sista sprutorna på lagret, men vi fick komma på en gång! Tristan är räddad från döden, som vissa av er har skrämt upp mig för."

Pernilla Wahlgren skriver "Ett varmt mottagande. Idel glada leenden och ett väntrum fyllt av roliga leksaker för barnen! Och skööna soffor som vi raskt sjönk ner i, i väntan på.... sprutan...! Jag har nämligen införskaffat årskort för alla barnen på "Martina" och därför kunde vi nu ta sprutan allihop, utan köer, väntetid och i en trevlig och mysig atmosfär som ungarna verkligen gillar! (För att inte tala om vi föräldrar...!)

Hannah Graaf skriver "...Men Martina Barnsjukhus var verkligen en fröjd. Först och främst så var det en oerhört vacker byggnad, som en herrgård. "..."Visst, det är en årsavgift, men jag spar hellre in på annat i vardagen och lägger undan pengar för att kunna betala den"

Åh tack för tipset! Det ska jag berätta för alla föräldrar med barnvagnar i den milslånga kön som ringlat sig genom Solna Centrum i flera dagar nu. Jag ska gå fram till dem och säga: - Vad står ni här för? Det är ju bara att köpa en privat barnsjukförsäkring för 4 000 kronor om året! Sedan kan du förstås köpa ett årsabbonemang på Martionas mottagning. Det kostar 2 350 spänn. Javisstja, sedan kostar det 200 spänn per besök också. Och hoppsan, glömde säga; det ingår förstås inte operationer, ultraljud, röntgen, externa labprover, allergitest, odlingar eller utredningar. Sådant kostar extra.

I det Sverige jag vill leva i ges samma möjlighet till vård till alla barn, oavsett betalningsförmåga. I det Sverige jag vill leva i kan man inte köpa sig före andra i vårdköerna.

Jag vill i detta sammanhang påminna om vad föräldrar till barn med sjukdomar eller funktionshinder skrev i en debattartikel i Aftonbladet.

Var är Filippa Reinfeldt? undrar Eva Franchell i en knivskarp ledarkrönika i Aftonbladet.

Filippa Reinfeldt som är högsta ansvarig för hur sjukvården fungerar frånsäger sig allt ansvar.
Filippa har inget med vaccineringen att göra, säger hennes pressekreterare Cherine Khalil i Aftonbladet. Nej, hur kunde vi tro nåt så dumt att sjukvårdslandstingsrådet skulle bry sig om sådana frågor. Hon delar hellre med sig av sina matrecept i glassiga månadsmagasin. Och hänvisar till det privata barnsjukhuset Martina, som hon var med och öppnade.

Min kompis Nathalie skriver om hur hennes son, som har ett medfött hjärtfel, nekas vård Barnläkaren Lars H Gustavsson kritiserar skarpt det privata barnsjukhuset i DN
Protestgruppen Stoppa Överklassbarnvården på Facebook
Obehaglig amerikanisering, skriver Intisbloggen
En svala gör en sommar, skriver Niklas Hellgren

11 kommentarer:

Unknown sa...

Tack för denna suveräna bloggning

Morfar Lasse sa...

Det tråkiga med dessa "Krösus Sork mammor", är att de får vara oemotsagda i pressen. De får fungera som fria reklampelare för privat sjukvård. Vad härligt det skulle vara, om kvällspressen eller "skvallertidningarna" vågade ta in din blogg, som motvikt. Undrar hur reaktionen skulle bli?

Johanna Graf sa...

Här har jag tagit bort en kommentar som var fördomsfull och grovt förolämpande mot människor från ett visst land. Du får gärna argumentera sakligt för eller emot det jag framför på denna blogg, men främlingsfientliga eller rasistiska påhopp kommer att raderas. Jag försvarar din rätt att uttrycka dina åsikter, du får säga eller skriva får skriva vad du vill som inte bryter mot någon lag. Men då får du göra det på en egen blogg. På den här bloggen vägrar jag lyssna på sådant skitsnack. Andra bloggare som fått problem med kränkande kommentarer har tvingats förbjuda anonyma kommentarer. Jag skulle helst vilja slippa det, eftersom det tar tid att registrera sig, men om det blir fler kommentarer av det slag jag nyss tog bort, kommer jag att bli tvungen.

Anonym sa...

VarFör är din fina text om AIK-bröderna borta?

Anonym sa...

Censur?

Spiff sa...

Jeez! Jag tror de flesta som suttit på en akut med lång kö mitt i natten, vet vad det handlade om...

Och det kostar bara ett par futtiga hundralappar att köpa sig ett betydligt bättre bemötande på Barnsjukhuset Martina!

Eftersom alliansen, genom jobbskatteavdraget gett människor möjlighet att behålla mer av sina egna pengar, och själva få ta ansvar, är ju det ett alldeles utmärkt alternativ att lägga en del av dessa pengar på, istället för det "svarta hål" ekonomin i landstinget representerar.
Dessutom skapar det arbetstillfällen och gladare personal med högre löner, som betalar mer skatt o.s.v o.s.v..

Som ett exempel blev alla vi som är kunder hos "Martina" vaccinerade för flera veckor sedan, hela familjen, till skillnad mot det allmänna som fortfarande inte lyckats.
Bevisar bara att om viljan finns blir effektiviteten mångdubbel...

Bra va!

Rally sa...

Bla Bla Bla Spiff;men vad hände med utanförskapet och de cancersjuka som tvingas tillbaka till jobbet fortfarande sjuka Spiff.
Glömde du att tacka alliansen för det?
förövrigt ett lysande inlägg JG.

BWeb sa...

Så var menar Rally att pengarna som de cancersjuka borde ha tar vägen?
Menar du att världens högsta skatter inte ens räcker..
Förklara!
Som sagt, bla bla bla Rally

Nathalie Sundesten Landin sa...

Många som vågar stå för sina åsikter här...! Trist!
Själv kan jag inte - även om jag hade pengarna - ens köpa mig en sån försäkring som gör att min son har tillträde. Sjuka barn gör sig nämligen icke besvär. Det är uppenbart att vissa känner sig väldigt nöjda med att kunna betala sig en snabbare gräddfil. Good for you! Men med min son har jag inte ens det valet. Så är det med fina barnsjukhuset Martina!
Jag tackar Johanna för ett bra inlägg!

Spiff sa...

Nathalie!
Ni är två vuxna med utbildning och jobb i er familj, och du menar att vi inte har tillräckligt bra vård i Sverige trots världens högsta skatter???
Hur mycket mer vill du stjäla av Svenska folket och varför?

Anonym sa...

Märklig argumentation Ni för på Er blogg; "vissa har inte råd - då är slutsatsen att ingen skall få köpa sig det man har råd med"!

Världens näst högsta skatter har producerat ett socialistiskt, inträngt, ofritt och passivt folk som nöjer sig med höga skatter men där politrukerna ylar i falsett så fort de ser att Någon Annan har råd med det de själva (läs: valboskapen, för Ni politruker har både råd och tid - det finns det 13 exempel på dussinet) inte har råd med.

Ni ger uttryck för en människo- och samhällssyn som är totalt avskyvärd.