fredag, november 13, 2009

Geléhallon är farliga och jorden går under om två år

...Och solen kan sluta skina imorgon, säger Vattenfalls VD i morgonradion, på en fråga om det inte finns en risk för en allvarlig kärnkraftsolycka i Tyskland. Det är en klassisk avledningsmanöver i den högre retorikskolan. Abu Graib, vad är det i jämförelse med Auschwitz, liksom?

Nu tror jag inte att svenska folkets största bekymmer denna morgon är huruvida Vattenfalls VD vill satsa på kärnkraft eller inte. Tyvärr, kanske man borde tillägga? En mycket mera upprörande artikel på Aftonbladet.se denna fredag den 13:e, tycks vara en total-banal bantningsartikel som varnar för att man behöver promenera i en halvtimme om man äter sju geléhallon. Läsarna är chockade, artikelkommentarerna trillar in och många bloggare länkar. (Och nu spär jag på den statistiken!)

Hur ska jag tolka denna nyhet? Att man aldrig mer törs äta geléhallon? Att jag måste ut och promenera i minst fem timmar i natt om jag äter upp allt i godisskålen under kvällens fredagsmys? Att det bara är att göra sig beredd på grönsaksdiet, innan det blir förbjudet i lag med ett midjemått över 90 cm, som i Japan?

Snacka om att spä på undergångskänslan! Räcker det inte med att filmen 2012 har premiär ikväll, vilket gjort att massor av barn ringer till Röda Korsets hjälptelefon, livrädda för att jorden ska gå under om två år?

Nej, artikeln är menad att visa på ALTERNATIVEN till onyttigheter. Man kan nämligen äta nästan ett halvt kilo blomkål eller broccoli för samma energimängd. Jamen då så! Klart jag hellre äter blomkål än geléhallon. Och 400 gram får jag äta också, bara jag går ett par varv runt Råstasjön efteråt. Glöm det, säger jag bara. Jag har triskaidekafobi. (Tack för det tipset, Mad World!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Triskaidekafobi är rädsla för talet 13. Om det specifikt är fredagen den 13:de du är rädd för. så heter det "paraskavedekatriafobi".

bantningspiller sa...

nice blog