måndag, november 30, 2009

Idiot kan man bli kallad även i finrummen

Är det verkligen nödvändigt att låta pöbeln svära i vår fina tidning? tycks professor Astrid Söderbergh Widding stönat innan hon fattade pennan och skrev den här krönikan i SvD. Det där med att lägga ut tidningen på nätet och låta folk skriva kommentarer är ett oskick; det blir ju bara oreflekterade dumheter.
Johanne Hildebrand replikerar, inte i kommentarsfältet utan i en egen krönika i Aftonbladet, vilket måste ses som ett godkänt åsiktstorg i Astrid Söderbergh Widdings värld. Johanne säger att hon hellre blir kallad äcklig idiot än att man stryper åsikter.

Astrid är dock inte bara irriterad på den låga nivån på kommenterandet, utan hävdar att detta hotar demokratin!
"Kommenterandet är också ett misstroendevotum mot journalisterna,
som tidigare, i likhet med andra demokratiska representanter,
haft mandatet att yttra sig i folkflertalets namn."
Hon har uppenbarligen missat föreställningarna i Solna kommunfullmäktige. Där blir vi demokratiska representanter kallade både idiot och andra fantasifulla namn - av andra "demokratiska representanter" som uppenbarligen anser att de har rätt att yttra sig så, "i folkflertalets namn".

Astrid behöver inte ens besöka vår fullmäktigesal; det räcker om hon sätter på TV:n, äkta gammelmedia utan kommentarsfunktion. Där blev jag häromveckan anklagad för att ha "hål i huvudet" av en sådan där demokratisk representant. Jag vet att sånt spottas ut då argumenten tryter, och bara sänker förtroendet för avsändaren, så jag skrattade bara. Då är det värre med översittarfasoner och krav på strypt yttrandefrihet.

Får se hur det går i budgetdebatten i kommunfullmäktige i kväll...

2 kommentarer:

kaprate kid sa...

Så om du kallar det för bompeng så är alla parter med på tåget och det är således inte längre hål i huvet. Eller?

Johanna Graf sa...

Tack Camilla, jag bugar och rodnar.

Kaprate Kid: Det var ju onekligen en idé! Men jag tror tyvärr att det är så att (M)ajoriteten på fullt allvar tror att det är bättre att ta betalt på vägar man VILL att folk ska åka på (Huvudstaleden), medan vi (S) är övertygade om att det är bättre att ta betalt på vägar ma n INTE vill att folk ska ta.