måndag, november 09, 2009

Lat elak idiot

Inte nog med att jag varit sjuk i nästan en vecka, jag är en elak och okunnig jävel också.

Jag vaknar kl 04.15 med den där känslan av att veckan redan börjat, ni vet. Gör listor i huvudet, memorerar vilka jag måste ringa direkt på morgonen, prövar formuleringar på det jag ska skriva. Det hela blir inte bättre av att jag slösade bort fyra dagar förra veckan i sjuksängen.

Till slut somnar jag om och när väckarklockan ringer känns det som ett skämt. På radion pratar de om Laila Bagge. Hon är i studion hos Radio Stockholm och svarar på frågor, vilka som helst, hon är som en öppen bok säger hon. - Ring in och fråga allt du vill veta om Laila Bagge, säger programledaren. Jag frustar till. Tänk om jag skulle ringa in och fråga det jag egentligen undrar: - Vem är Laila Bagge?

Det är inget skämt, jag vet verkligen inte. Det enda jag vet är att hon tydligen visat rumpan i TV, för det har jag sett på löpsedlarna. Blir tvungen att googla för att ta reda på att hon är med i Idol och Let´s dance. Har jag helt tappat greppet om verkligheten? Sedan kommer jag på vad det beror på. Barnen har blivit för stora för att se de där programmen. Småbarnsföräldrar är klart mer allmänbildade.

Eftersom jag ändå är på ett sluttande plan passar jag på att mäta hur elak jag är. Genom att mäta sitt ansikte kan man få reda på hur aggressiv läggning man har. Mina mått överstiger samtliga exempel i artikeln. Mikael Persbrandt med sina 16,85 cm kan till exempel slänga sig i väggen jämfört med mig. Jag har 19 cm i adderat mått mellan överläppen och rynkan i pannan och mellan kinderna. Snacka om potentiell våldsverkare.

Den här veckan börjar bra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , och annat intressant

4 kommentarer:

Lars Lindblad sa...

Frenologi är en gammal metod som rasforskare i både Tyskland och Sverige ägnade sig åt på den tiden man ansåg "ras" vara så viktigt att man gasade folk med fel mått. Eller fel hudfärg. Eller fel åsikter.

Men det kanske är dags för en renässans? Har hört att Jimmi Åkesson knåpar just nu på en tabell som skall fungera som vägledning till migrationsdomstolen i jobbiga avvisningsärenden.

Helen sa...

Hej hopp.
Jag snubblade in här och blev helt förälskad i din blogg.
Här stannar jag... :)
Måste dessutom mäta mitt ansikte så fort jag hittar något att mäta med.

Ptolemaios sa...

Aftonbladets artikel om att mäta elakheten i ansiktet är en ren blunder. Journalisten har missuppfattat det vetenskapliga arbetet totalt. Beräkningen skall *inte* ske genom att man summerar de båda ansiktsmåtten; det orimliga i artikelns förslag - som bland annat gör *alla* stora eller tjocka människor mer elaka än andra - inses av varje skolunge.

Eller, nej, de flesta kommentatorer verkar ju köpa innehållet som ett korrekt referat av en vetenskaplig rapport...

Jag skrev en rättelse med källor, men AB:s censur tog bort mitt inlägg efter några minuter. Man vill väl att fadäsen skall blekna bort, rädda en slarvig kollega från schavotten.

Här kan man finna hur den enkla mätningen och beräkningen skall gå till:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2570531/

Johanna Graf sa...

Tack helen, that made my day! vilket inte vill säga så litet, denna budget-äckel-måndag.

Och tack även till dig, Ptolemaios, jag är lättad, fat face som jag är!