lördag, oktober 31, 2009

Det räcker nu, sa Schyffert


Kongresens hittills längsta applåd, förutom Mona Sahlin, fick precis Henrik Schyffert.
(Se inlägget på YouTube)
Det började som ett vanligt stand up, med "festinformation". Men så på slutet, blev han allvarlig. Er starkaste gren är ju inte att sitta i baksätet, i opposition. Men det räcker nu.

– Det är fest i kväll men sen måste ni snabbt nyktra till. Det är fullt med folk i baksätet som inte har samma makt som ni har. De undrar vart Sverige är på väg.

Dags att köra!

Imorgon bitti, efter festen, är det beslut om kulturpolitiken som ska tas. Och vi får inte glömma att kultur, möjligheten att formulera sin bästa stämningars längtan som Mona uttryckte det nyss, är väl så viktig som en bra bostad eller ett utvecklande jobb. För många är kultur dessutom deras jobb. Ett ofta förbisett och dåligt avlönat jobb. Dem ska vi också lyssna på i debatten om upphovsrätten som även den kommer upp imorgon. Idag verkar IPRED-lagen mest utformad för de stora produktionsbolagen. Hoppas vi kan få en bra debatt kring allt detta imorgon.

Nu ska Ingvar Carlsson och Göran Persson tala. Bra grepp av Mona Sahlin att introducera dem tillsammans.

UPPDATERAT: Martin Nilsson drar i inlägget You´re no Kennedy en rolig parallell om Ingvar Carlssons tal där han jämförde Reinfeldts Erlander-vurmande med Dan Quales fall när han försökte koppla ihop sig med Kennedy.

Andra media på detta: Expressen , Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant

Åsa Lindestam , Joakim Kellner kommunals kongressblogg, Röda Berget , Camilla Wedin ,
Dan Oskarsson , Jonas Morian , Eva Rundkvist Käringen mot strömmen , Åsa Westlund , Johanna Graf , Staffan Svärd , Krassman , S-Buzz , Reza Javid Mohammedsvensson , Erik Laakso På uppstuds , John Johansson , Örebro läns delegationsblogg , VästmanlandsdelegationenLidmans legender , Anders Teljebäck , Gabriel Wikström , Åsa Eriksson , Tingeling , Peter Gustavsson , Lars Wiberg , Darina Agha , Markus Blomberg , Robert Noord , Thomas Bodström , Best of mankind , Fredriks kongressblogg , Fredrik Lundh Sammeli , Rödgrön , S i norr - kongressblogg , S debatt i Jämtlandslän , Mats Engström , Rosemari Södergren med Kulturbloggen , Peter Andersson med rätt att tycka , Johan Westerholm på Mitt i steget , Alexandra Einerstam HBT-sossen , Monica Green , Arvid Falk hela redaktionen på plats , Anders Löwdin på Lowdin.com , Claes Krantz och hela gänget bakom sosse.tv och Solidariskt Sverige , Mårten Wedebrand , Nathalie Sundesten Landin , Stefan Wikén Stefans konspirationer, Peter Högberg Högbergs tankar , Viktor Tullgren , Fredrik Jansson tankar från roten , Karin Bergh , Haningeposten , Eva-Lena Jansson , AC Brockman , Fredrik Pettersson , Thomas Hartman , Anna Vikström , Alliansfritt Sverige

2 kommentarer:

Mikael Karlsson sa...

Monas Favoritfilmer viktigare än Jämställdhetsfrågor

Jag satt på Aftonbladets chat och tänkte ställa ett par frågor till Partiledare Mona Sahlin.Frågorna gällde om hur hon skulle arbeta för ökad jämställdhet mellan föräldrar som är separerade och öka tryggheten för barnen vid tvister.


Efter som jag vet att det är många som skickar in frågor så hade jag väl kunna acceptera att mina frågor inte kom fram, Jag skickade dock 3 stycken frågor vid tre olika tillfällen. Jag fick inget svar på nått av dem.


När jag då ser att man tar in en fråga om vilken favoritfilm Mona Sahlin har blir jag bestört.


Hur kan Aftonbladet släppa igenom en så fullkomligt ointressant fråga och hur kan Partiledaren Mona Sahlin svara på den istället för att ta nästa??


Är verkligen Mona Sahlins Filmval viktigare än frågor om jämställdheten och våra barns trygghet?


Detta upprörde mig faktiskt en hel del och frågan är om man inte skall missnöjes rösta på ett ful parti? Frågan är om man inte skall lägga sin röst på till exempel Sverige Demokraterna eller Pirat Partiet, Jag menar att de känns ju ungefär lika seriösa som Mona Sahlins politik i filmvärlden.


Moderaterna lär jag inte rösta på med tanke på deras arbetsmarknadspolitik. Domstjälper ju oss föräldrar så fruktansvärt, Speciellt om man är ensamstående eller umgänges förälder.


Att vi som är separerade och arbetar för jämställt föräldraskap inte blir åhörda är ju ett faktum med tanke på hur tyst det är i både media och inom politiken. Man väljer att inte ens titta åt det hållet eller ens ge oss det minsta uppmärksamhet.


Ett bevis är Joakim Ramstedt som offentligt lagt fram hur mycket bevis som helst i sitt eget fall och som lägger upp en massa artiklar i frågan om jämställdhet på sin blogg.


Det finns snart inget annat alternativ än att starta ett nytt parti. Jag vet inte om man skall kalla det missnöjesparti eller om man skall arbeta seriöst.


Detta parti skulle då för att vinna och få många röster behöva stjäla arbetsmarknads politiken från sossarna och själva skapa sin egenjämställdhets politik. Dra ner lite på det där med utsatta kvinnor och slåss mer mot våldet på ett jämställt plan. För när man tittar på samtliga partiers jämställdhet politik så menar man att kvinnorna är dem som är jämställdheten. När man diskuterar jämställdhet pratar man löner,man pratar Kvinnofrid.


Jag tror att jag funnit anledningen till att man diskuterar så, majoriteten av Sveriges befolkning består av kvinnor. Kanske det är så att det är därför man riktar in sig på detta kön. För att få just väljare.


I skrivande stund är jag fruktansvärt frustrerad över hur ointresserade medier och Politiker är överseparerade föräldrar. Man har ju till viss del tryggat alla boendeföräldrar med en del bidrag, Bidrag som påstås vara till för barnen, Men vem kollar att pengarna går till barnen?Bostadsbidrag,Underhållsbidrag, Barnbidrag. Och inte nog med det. Närman pratade om att föräldrar som tar ut lika mycket föräldraledigt.Så menade man inte att föräldrarna skulle dela på den bonus som delades ut utan det skulle den föräldern med lägst inkomst få. Om man då är separerade och delar på föräldraledigheten, Hur gynnas då den andra föräldern av att ta ut föräldraledighet ekonomiskt.Visst kan väl föräldern (Vilket är ovanligt att h*n får för boende föräldern) ta ut föräldraledigt enbart för att få vara med sitt barn. Men varför skall det gynna den andra föräldern ekonomiskt? Kanske det till och med är så att detta bidrag faller bort om man är separerade och då är det återigen så att man diskrimineras för att man separerat. Då hade det väl varit mer rättvist att betala ut hälften var till föräldrarna just för att göra det till ett jämställt förhållande efter separation.

Nu vänder jag som sagt Partiet ryggen för andra vidder!

En arg Mikael Karlsson

Vårdnads& Umgängeslagar

Johanna Graf sa...

I det här fallet tror jag faktiskt att det uteblivna svaret hade mer med Aftonbladets chatfunktion att göra än att Mona var mer intresserad av att svara på frågan om favoritfilm. Om jag får tillfälle ska jag försöka ställa dina frågor till Mona. Men du vet att du också kan skriva eller maila henne och få svar, va? mona.sahlin@riksdagen.se
Då får du svar, det vågar jag lova.