tisdag, oktober 27, 2009

Prata om väsentligheterna!

Jag håller med min Stockholms-kollega Robert Noord: Vad är viktigast - att eleverna får de kunskaper de har rätt till, eller att den skola som lyckas med det går med vinst eller ej? Det är väl för tusan inget att diskutera. När en tiondel lämnar skolan utan ens godkänt i kärnämnena, ska vi då grotta ner oss i drift- och vinstfrågor på Jobbkongressen? Just det, jobbkongressen var det. Låt oss prata om hur vi skapar ett Sverige med fler duktiga, engagerade och kunniga uppfinnare, lärare och caféägare. Det gör vi bland annat genom att ställa bättre krav på kvaliteten, i ALLA skolor. Om någon sedan, med dessa kvalitetskrav uppfyllda, går i vinst - fine, GRATTIS!

(För att förtydliga och fördjupa denna diskussion, läs Roberts artikel på Newsmill ihop med Ann-Margete Livh (v) i Stockholm.)

Snälla med-kongressombud, låt kongressen handla om socialdemokraternas krafttag mot det som är världens verkliga orättvisor och hinder för att frigöra människors livschanser - segregation, i boende och skolor, dålig utbildningskvalitet, för många tappade sugar, dålig peppning och uppmuntran, för litet jävlar anamma och tro på alla människors förmåga, backlash för jämställdheten, en ungdomsgeneration som håller på att förloras till arbetslösheten och en passivitet mot krisen som är helt oförståelig. Fram med infrastrukturinvesteringar, jobbskapande omskolningar och företagsstöd, riskkapital, inkubatorer, forskningssamarbete. Lämna 1900-talet bakom er, nu kör vi!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant

Inga kommentarer: