torsdag, oktober 15, 2009

Vem avgör vad som är avvikande?

Igår bestämde den moderatledda alliansen att all vår elektroniska kommunikation ska övervakas. Vad som är skumt och ska övervakas, det ska regeringen avgöra.
Och på Manchesters flygplats har de börjat röntga passagerarna för att hitta misstänkta terrorister. På röntgenbilderna syns allt, inklusive könsorganen. Kanske kan man misstänka ett gömt vapen om nån ser för välhängd ut? Jag fattar inte riktigt hur detta ska funka, men tydligen har det dessutom rört upp en parnpornografidebatt. För vad händer om man röntgar barn och de bilderna kommer i omlopp? Brott mot barnporrlagen. Om man inte röntgar barn, ja då har man ju kraftigt förträngt existensen av begreppet barnsoldat.

Vilket åter får mina tankar att vandra till FRA-lagen. Hur ska man kunna hitta nålen i höstacken? Bomben bland alla meningslösa meddelanden som susar i etern? Har terrorister frekvent kommunikation om bomber med sina medterrorister på maillistan?

Talk to me gooose!

Andra nya och gamla media om detta: Alliansfritt Sverige, Badlands Hyena, SvD, DN, Aftonbladet, Expressen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , och annat intressant

2 kommentarer:

Anonym sa...

Johanna; det är inte bomben FRA vill åt utan att ha kvar sin gamla prestigeverksamhet att sälja och skvallra till stormakt. Nevertheless så har (s) visat prov på samma fumlighet som den som försöker fånga en såpad gris upplever. Här har vi två, till viss del grundomstörtande, händelser i FRA och Ipred att ta ställning till. Vad man gör är att vara en (m)Lightvariant i stället för att fånga upp gräsrotsströmningarna. Nedstängningar av Banhof, rättegången mot Pirate Bay osv upplevs även av många äldre (+55) som synnerligen storbolags- och stormaktsvänliga. Bara för att man söker sig mot mitten behöver man inte sätta sig mitt i ett dike...

Peter W

Johanna Graf sa...

Håller med dig! Bra skrivet!