tisdag, oktober 13, 2009

Det är så att man kan gråta

Jag brukar inte svära här, men idag måste jag göra ett undantag. Jag är så JÄVLA dum, så helvetes oskolad och tankspridd att jag blir rädd. Jag har blivit ombedd att komma till Katrineholm och föreläsa för Lärarförbundets medlemmar. Men vart åker jag, klockan sex på morgonen? Jo, till ESKILSTUNA förstås. Hål i hela förbannade huvudet! Låter namnen på de städerna lika varandra? Nej, det kan man knappast påstå...

Resultatet? Efter taxi, tåg, buss, tåg, buss är det bara att vända om, Katrineholmarna har tröttnat och åkt hem. Samma väg tillbaka. Och hela tiden försöker jag läsa min bok, Ray Kluuns otroligt deprimerande historia om sin cancersjuka frus dödskamp och sitt eget vänstrande. Fy fan, det är mer än jag kan ta.

Och hela tiden uppsnappar jag de mest sjuka, jävla samtal från mina medresenärer. Två killar, en stor, klumpig nörd och en liten kepsligist med begynnande mustasch. :
Kepsiligisten: - Han hade piller till salu också, som typ tar bort haschet. Du pissar grönt efter ett dygn alltså.
Nörden: - Höh? (Vi kan utelämna hans roll, för den är begränsad till att vara publik)
Kepsiligisten: Ja, men va fan, ha råd att köpa pillar för pengarna, de behövs ju till haschet. Nej, nu måste vi gå, jag måste hinna röka också.

Tonårsbrud med tjockt lager foundation, snedfläta, tunna tights och väldigt stor Fjällrävenjacka, till sin kille:
- Aaaa, och då kom det fram en äldre kille, typ 25 till oss och sade att han gillade att bli trampad med högklackat.
- Äh??? (Killen flackar med blicken och ser under lugg på sina killpolare som sitter i sätet bakom och flinar.)
- Aaaaaaa, men lyssna då! Vi ba´, vadå trampad? Å då lyfter han upp tröjan å visar, han har typ sår på magen efter klackar, och vi ba´Nej tack, de e bra´. Å han ba´"Ni får pengar om ni gör det", men vi ba´"Nej, de e bra, tack!
Fan, vi skulle ha gjort det alltså, vad gör det? Vi hade ju kunnat få 500 minst.

Tonårsvärlden är så JÄVLA hård och sjuk, jag är dum i huvudet och folk är otrogna och dör i cancer. Det är mer än jag kan ta, och jag åker hem och drar täcket över huvudet.
Då ringer TV4:
- Vad tycker du om att Thomas Bodström kvittar ut sig från riksdagen för att jobba på rättegångar?
Jag nästan skriker:
_ Jag tycker det är JÄTTEBRA att Thomas Bodström inte bara sitter på sin röv och trycker på knappar på Helgeandsholmen hela dagarna, utan behåller kontakten med sitt yrkesliv. Att han överhuvudtaget HAR ett yrke. Det är alldeles för många riksdagsmän som knappt ens HAFT något yrkesliv, och vad vet de egentligen om världen? Det är en förbannad KATASTROF att vi har en riksdag där talmannen sitter och ojar sig över att riksdagsmännen inte är på plats för att trycka på en knapp. På 2000-talet.

Jag har två förslag:
1. Inför modern teknik i Riksdagen, som gör att man kan votera utan att vara på plats fysiskt.
2. Inför en regel som säger att riksdagsmän och andra heltidspolitiker måste gå ut i arbetslivet (av egen kraft och på egna meriter) var tredje mandatperiod. Sedan kan de gärna få komma in igen, med fräscha arbetslivserfarenheter. Sådana har Thomas Bodström gott om. Tack och lov.

Sedan tillägger jag att varje dag jag tillbringar i Solna stadshus är en förlorad dag och att jag idag varit ute för att träffa lärare i Eskilstuna. (Det hade nästan lyckats, om jag bara hade åkt till Katrineholm istället.)

Thomas Bodström är knappast sosse och riksdagsman enligt formulär 1A, som Niclas skriver. Tack gode gud för det. Vi behöver fler som han.

Andra om detta: Erik Laakso På Uppstuds, Peter Andersson med rätt att tycka, Kulturbloggen, Martin Nilsson, Eva-Lena Jansson, Deepedition, SvD , SR Ekot, Metro, Aftonbladet, Jinge, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , och annat
intressant

9 kommentarer:

Spiff sa...

Men kan inte ni hycklande sossar också acceptera, eller kanske t.o.m hylla att riksdagsmän/kvinnor ägde aktier eller ännu bättre drev egna företag?

Era ylanden känns så otroligt falska och verklighetsfrämmande...

Eller gäller det bara borgerliga politiker?

Kanske 349 stycken deltidsarbetande, men fullt betalda politiker är för många för de Svenska skattebetalarna?
Speciellt i ljuset av att man hela tiden känner sig tvungna att anställa ännu fler sekreterare eller assistenter, för att bistå alla dessa deltids arbetande människor.

Hur tycker du det låter?

Sanna Rayman sa...

Det var en fin och hjärtinnerlig bloggpost. Det enda vettiga jag läst idag tror jag.
Vissa dagar, alltså... Poor you!
Hoppas dagen blir bättre imorgon!

Aladdin Sane sa...

Ok oppositionsborgarrådet det här var rock´n´roll som verkligen svängde, med svordomar och allt.

En höjdare!

Keep swingin´those heavy punches!

Unknown sa...

Lider med dig, och erkänner att det lika gärna kunde varit jag. Har gjort samma misstag många gånger, men det har gällt kortare sträckor :)

I will most likely happen again!

Men, å andra sidan är vi så bra på annat, man kan inte vara bäst på allt ;)

Kramar i höstmörkret

/Jenny Ström

Peter Andersson sa...

Snälla, johanna. Jag kunde ha berättat om Sörmland. Innan du åkte :-)

lider förstås med dig...

p

Johanna Graf sa...

TACK alla snälla människor!
Av detta har jag lärt mig att
a) äntligen ta itu med lågstadiets geografi. (Jag blåvägrade redan i 3:an när blinkartorna kom fram.)
b)tillåta mig att svära ibland'
c) det finns fler som jag därute
d) det finns alltid de som tycker jag har fel, vad jag än skriver. Spiff, jag har aldrig funderat eller sagt nåt om riksdagsmän som tjänar pengar. Och ja, kanske det vore en idé med deltidsarbetande riksdagsmän för att behålla kontakten med verkligheten. Men då behöver de nog bli fler snarare än färre.

Spiff sa...

Tror vi har flest riksdagsmän per capita...
(Men är inte helt säker)

Borde det inte vara rimligt att minska antalet då?
Annars blev tonen helt fel faktiskt! Hade inte läst ditt inlägg riktigt...

Det var bra. Sorry!

deeped sa...

Du rockar som vanligt. Amen på alltihop. Kan du inte åka fel till Borlänge nån gång när jag är där (inser visserligen att det är mer sällan än att jag av misstag skulle åka till Solna istället för till Akalla :)).

ash sa...

Mycket bra.
Vad ska jag säga.
Färre politikerbedömningar utifrån skötsamhetsformuläret.
Pengar verkar verkligen vara den största stötestenen i svensk politisk förtroendemannaskap. Du kanske har rätt. Fler men deltidsarbetande förtroendevalda.

Bra blogg.