torsdag, oktober 09, 2008

Hälften kvar!


Det gamla uttrycket "Hälften kvar!" som moderaterna och dess kampanjorganisationer brukar använda i sina skattesänkarkampanjer får onekligen en ny och djupare innebörd när man läser det här.
Hälften kvar. Så mycket mer blir det inte för den Volvoarbetare som tvingas leva på a-kassa. Regeringens nya regler gör att inkomsten i det närmaste halveras.

7 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

För det hände ju aldrig att de gick som gick ut i arbetslöshet 2001-2002 fick mindre än hälften av sin inkomst då?

Sedan är jag fortfarande fascinerad över att socialdemokraterna ömmar så mycket över medel- och höginkomsttagare när det kommer till just a-kassan (men bara när ni är i opposition och har obegränsat med pengar)

Johanna Graf sa...

Ja, jag säger som Barbro Hedvalli DN (och hon kan knappast betecknas som vänster): http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=837708

Mattias Lönnqvist sa...

Barbro Hedvall är s.k. vänsterliberal, vilket ibland är en omskrivning för "jag är egentligen sosse men av någon anledning vågar jag inte erkänna det så jag kallar mig vänsterliberal istället"

Johanna Graf sa...

Shit, vad ska man då beteckna dig som?!?

Mattias Lönnqvist sa...

Tokliberal är ett tilltal som jag bär med stolthet, men jag lystrar även till liberal, tokhöger, höger, marknadsliberal och folkpartist.

Anonym sa...

En Volvoarbetare sägs ha "bra-betalt" enligt dom själva.
Säg att dom tjänar 30000Kr (jag vet inte, men förmodligen mer..)
Men 70% av 30000 är 21000Kr, vilket fortfarande är mer än t.ex. en förskolelärare tjänar som måste gå till jobbet varje dag 8-17 varje dag.
En hel del människor går ner i deltid, ofta 75%, för att kunna hinna med barn och familj i dagens samhälle. Varför skall någon som är hemma ha mer pengar än den som är tvungen att gå till arbetet varje dag?
Allternativet är om dom betalar en försäkring själva, men den skulle kosta, och ha en bortre gräns på kanske ett år, helt logiskt.
Ni sossar måste komma ner på den riktiga jorden, som vi andra bor på..

Klart som f

Morfar Lasse sa...

Jag måste få klargöra några enkla, men mycket värdefulla betydelser. De olika politiskt formade orden känner vi alla till betydelsen av, men vad betyder TOK?

Jag öppnade Svenska akademiens handordbok och fann följande:

TOK är en vardaglig form av tokig, vilken betyder -vansinnig; rubbad; snurrig; dåraktig; oförståndig; galen.