måndag, oktober 13, 2008

TV-tittande och tunnelseende


Precis som jag trodde har gårdagens TV-debatt mellan partiledarna inte varit någon snackis på fikarasterna idag. Om man pratar över huvudet på folk, med krångliga ekonomitermer och obegripliga interna hänvisningar, så byter människor kanal.

Som jag sade i TV-direktsändningen från Sveavägen 68: Kvällens vinnare var Will Smith, Helena Bergström och Julia Roberts i filmerna I robot" på 3:an, "Se upp för dårarna" på TV4 och "Pretty Woman" på kanal 5.

Men vi politiknördar delade ut bäst-på-att-gå-igenom-rutan-priset till Maria Wetterstrand och lugn-och-trygg-priset till Mona Sahlin. Skulle det finnas något pris för totalt tunnelseende skulle det gå till Fredrik Reinfeldt, som i en tid då varslen börjar nå upp till nivåer i stil med -93, stoiskt håller fast vid mantrat "Vi-sänker-skatten-för-dem-som-har-jobb". Oj, vad alla som ligger och vrider sig i sängen på nätterna av oro för att klara villaräntan, jobbet eller sjukdomen kände sig lugnade av det!

Men den absolut fulaste och brunaste grodan som hoppade ur Reinfeldts mun var DEN HÄR!

Andra bloggar om superveckan: Jonas Morian, Alliansfritt Sverige, Blomberg, Karlberg, Löwdin, Josefin Deiving, Jytte Guteland, Arvid Falk
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , ,

3 kommentarer:

S R LARSON sa...

Ja, inte katten far man mer pengar over till villarantan eller medicin om man far lagre skatt, inte... Om man daremot far betala hogre skatt, da har man plotsligt mer pengar i planboken. Ju.

Anonym sa...

Tunnel(S)eende ja. Man hör och ser vad man vill höra och se och blundar man tillräkligt så kanske Mona rent att ser ut som en tänkbar statsminister. Trygg, stabil, rak och med ett fast grepp om mp och V. Not.

Johanna Graf sa...

Självklart är man tryggare och gladare om man är rik och frisk. Vad jags äger är att den som fått eller oroar sig för ett varsel förmodligen inte känner sig så värst lugnad av en statsminister som mässar hästskitsteoremet tills han blir blå i ansiktet.