onsdag, oktober 08, 2008

Johan Stael von Holstein för president! I Ankeborg.

Den underbara satirbloggen Badlands Hyena fortsätter i god MAD-anda. Dagens inlägg - Svensk lathet bakom finanskris - fick mig att ligga dubbelvikt över högen med budgetpapper i minst en kvart.

Johan Staël von Holstein (namnet låter som ett skämt, likt krönikörernas på Badland, men det är det inte; han heter så!), denna intellektuelle gigant, har överträffat sig själv. Igen. Läs hans krönika i Metro och lys upp denna svarta höstdag med ett leende.

Vet inte varför, men jag kommer osökt att tänka på uttrycket dikotomiskt tänkande.

Tusan hakar, jag är beredd att hålla med Johan om att han borde bli president. Mitt förslag är Ankeborg eller Singapore.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen, så hade du redan bloggat om JSVH:s knivskarpa analys...

Johanna Graf sa...

Såklart. Två själar samma tanke, du vet.

Anonym sa...

Om han blir president i Ankeborg kan vi ju kolla om de behöver en finansminister också... de kan ta våran!

Anonym sa...

JsvH åstadkommer så oerhört mycket mer här i världen än vad du någonsin kommer att göra. Istället för att vara kvasi-intellektuell bloggare skapar han företag och arbetstillfällen. Det är verkligen lågt att ge sig på någon som faktiskt gör något och skapar något. Men det ligger givetvis helt i partlinjen.

Johanna Graf sa...

Jag har inte sagt ett ord om hans arbete, utan om hans åsikter. Och mitt förslag var snarare att han skulle sluta leka kvasiintellektuell skribent och istället koncentrera sig på det han är bra på; att leda och utveckla.

Och ursäkta mig, kära anonym, men känner vi varandra? Hur vet du annars vad jag har åstadkommit eller inte åstadkommit i mitt liv?

Anonym sa...

Under uppgången hävdade finansmarknaden att allmänningen inte skall bry sig i deras eskapad. Nu när det visar sig att påsen var tom ropas det på hjälp från alla håll. Finansmarknadens experter med alla marknadens nya modeord och tillyxade finansiella instrument är nu avklädda. Men det fatala resultatet är att hela nationer har tagits som gisslan och nu får alla medborgare kratsa kastanjerna ur elden. Medan de svenska marknads liberalerna har gömt sig under moder Sveas ” ”riksgälden” kjolar med famnen full av statspapper och ropar vi vill ha en friare marknad men ni får ta ansvaret.

Calle Fridén sa...

Man kunde ju tro att det var JSvH som var ute och försvarade sig själv. Han brukar göra det. Och hans eventuella bidrag till den gemensamma välfärden är inget man ska skryta med. Det är mycket snack där...