torsdag, mars 10, 2011

Vi kan inte vänta!


Gladast vinner? Ja, det ligger nåt i det!

Nu är det klart, det blir J&J som blir valberedningens förslag.
Men jag tänker inte göra som många andra och gå ut och tycka saker om vare sig Juholt eller Jämtin.

Varför?

För jag har inte nåt personligt mandat. Som jag sagt hela tiden så har jag ingen åsikt om någon kandidat alls förrän jag pratat med dem som valt mig som kongressombud.

Personligen känner jag Juholt, liksom alla de andra kandidaterna som varit med till finalen, och de är alla fullt dugliga och kompetenta ledare. Men nu är det min uppgift att träffa så många medlemmar och väljare (nuvarande och potentiella!) som möjligt under de två veckor som återstår till kongressen och höra vad DE tycker. Jag börjar imorgon på fiket utanför stadshuset i Solna C kl 9. Alla som vill snacka är välkomna dit! Jag sitter där hela dagen, till kl 17.

En sak som jag dock vet att jag kommer att driva nu, är kravet från Kriskommissionens ordförande Ardalan Shekarabi om en extrakongress i höst där vi väljer POLITIKEN. Att bli vald som partiledare på mandatet "detta var det enda namn vi kunde enas kring" duger inte. Den nya partiledningen måste få ett starkare mandat. Att vänta till den ordinarie kongressen 2013, ett år före valet, med att förankra en politik duger definitivt inte. Sist, men INTE minst; rörelsen måste få uppleva litet riktig medlemsdemokrati. Vi kan inte vänta:-)!

Peter Andersson bloggar, liksom Storstad , Martin Moberg ,
Ab1 , Ab2 , Ab 3 , Expressen1 , Expressen2 , Expressen3 , DN1 , DN2 , DN3 , DN4 , SvD1 , SvD2 , SvD3 , SR1 , SR2 , SR Sthlm , SVT1 , SVT2 , SVT3 , GP , VK , Sydsvenskan , 2 , Östra Småland , 2 , TV4 , Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , och annat intressant

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar vara fyra män som är aktuella, två utan hår och två med hår, säger Johanna Graf, oppositionsråd i Solna.

Skulle du kommentera kvinnliga kandidater lika nedlåtande? Tänk om en manlig politiker kommenterade på samma sätt om 4 kvinnliga kanditater o mderas utseende. Det skulle kallas sexitiskt och kvinnoföraktande, vad är skillnadne?

Johanna Graf sa...

Har svarat på din fråga i mitt förra inlägg, från i morse.

Anonym sa...

"Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka."

Sorry Johanna. Det får du inte med Juholt. Tyvärr har jag haft det tveksamma nöjet att ta del av Juholt som försvarspolitiker. Han kostade skattebetalarna många sköna miljoner som kunde ha använts betydligt effektivare t o m vänsterpartiet och miljöpartiet hade bättre koll på resurshållningen trots att de egentligen ville lägga ner hela försvaret. Ärligt talat, skulle jag göra mitt bästa att rösta på en valbar motkandidat.

Jag har träffat många bra och intressanta sosse-politiker. Hur i hela fridens namn kan man komma fram med Juholt?! Obegripligt.

Anonym sa...

tror junholt kan vara en riktigt bra partiledare .. sting i tungan med lite humor och samtidigt med fötterna på jorden i socialdemokrtisk tradition.

jämtin komer passa bättre som partisekreterare än som ledare för stockholm .. kompletterar junholt.

intressant team.....

Per-Anders sa...

Men om dina väljare på fiket säger att de inte vill ha J&J, vad händer då? Återremiss till valberedningen? Själv tycker jag Juholt känns precis som den partiledare vi behöver. Han verkar ha en avspänd humor och pratar jämlikhet, tillväxt och solidaritet. Ända sedan valet har jag varit bekymrad men nu känns det bra att vara sosse igen.

Anonym sa...

Tala om för mig hur ni ens orkar kalla det för "att välja ordförande" eller hur ni skall lyckas "stärka" den stackarns mandat genom att en extra kongress stipulerar hans "mandat"???

Förbryllad.

Kristina sa...

Stå på dig med kravet om extra kongress till höst, 2113 är för sent.

Johanna Graf sa...

Per-Anders: Svaret på din fråga är Ja, det är ju i så fall den enda rimliga konsekvensen om man på allvar menar att makten ska gå nerifrån och upp och inte tvärtom. Hittills har jag dock märkt en försiktigt positiv hållning bland dem jag pratat med, men de vill veta mer om vem han är och vad han står för.

Vad gäller "välja" så är det just valprocessen jag varit oerhört kritisk mot i ett antal av mina senaste inlägg och jag är övertygad om att de massiva protesterna som riktats mot partitopparna i den frågan kommer att leda till att det blev sista gången vi fick se en sådan process. Sent, väldigt sent, ska syndaren vakna...
En extrakongressen där J&J hår ut till medlemmarna och ber om stöd för huvudinriktningen i politiken de vill föra är absolut nödvändig för att sätta igång det riktiga arbetet, stärka förtroendet för medlemsinflytandet och ge dem mandat i ryggen för att undvika slitningar i viljeinriktningar bland distriktstopparna.

Anonym sa...

Jag hör förvisso inte till er rörelse, men nu har ni troligen utsett en man som kommer att fresta våra skrattmuskler en del genom åren.

Juholt med röjsågare är ett glädjepiller som jag lagt för återanvändning.

Hjärtliga hälsningar!
Bosse