tisdag, mars 29, 2011

Jävla Uri Geller

1-2-3 fungera! skriker jag till min hjärna, men den funderar ändå inte. Det är bara för mycket nu. Jag börjar tappa korttidsminnet.

Häromdagen var jag på middag hos ett par och satt på fullt allvar och berättade att apropå friidrott, som mannen talade om, att jag haft en liknande konversation med en annan man förra fredagen, som kom för att besöka mig på mitt politikfik i Solna Centrum. Det blev alldeles tyst runt bordet. Ingen vågade berätta att den mannen och mannen vid bordet var samma person. Jag hade då vistats i deras hem i en timme utan att känna igen honom!

Vad är det de säger? Att utmattningssymptom kan märkas i att man tappar närminnet, till exempel pratar engagerat med personer utan att minnas dem efteråt?

Men det har varit extremt mycket att göra de senaste veckorna, med politiken både på det lokala och nationella planet. Och även allt annat runt omkring.

Är det alltid så här på våren? Blir människorna liksom fyllda av sådan där 1-2-3-energi och börjar ringa och ordna möten och konferenser, får en obändig lust att göra intervjuer, komma med politiska idéer eller vad är det?

De kanske är som björnarna, ligger i ide hela vintern och nu vaknar utsvultna och sugna på att, ja vadå? Att man nu söker blodvittring på Håkan Juholt är helt klart. Igår ringde Aftonbladet upp mig och frågade vad jag tyckte om att Håkans flickvän hade fått sparken från sitt förra jobb och dömts för förskingring?Det hade jag ingen aning om, men jag kände väl inte direkt att den lilla blå intressesmurfen slog volter på min axel. Om mina barns dagisfröken har ihop det med en biltjuv, så får hon väl ha det. Jag har själv haft taskig smak när det gäller pojkvänner. Men bara hon tar hand om mina barn lika bra som vanligt så skiter jag väl i vem hon är ihop med.

- Jamen, det är väl skillnad på en dagisfröken och en statsministerkandidat, sa journalisten.
- Ja, svarade jag, det är viktigare vem som tar hand om mina barn!
- Det har du faktiskt rätt i, sa hon och så var samtalet slut.

Sedan var det mera journalister, medborgare med behov av hjälp, medlemmar med diverse praktiska ärenden, kollegor från andra partier och gaaaaah, vad kissnödig man blir efter några timmars möten i rad! Jag misstänker också att den där dova huvudvärken kom från mitt otillfredställda koffeinbehov. Addict! Sedan toppade vi med ett litet nätt kommunfullmäktigesammanträde med timslånga diskussioner, bl a om Tvärbanans barriäreffekter på Solna.

När jag kom hem höll jag på att presentera mig för mina barn. Min hjärna har slutat fungera samtidigt som Uri Gellers "Fenomen" startat på TV. Jag tänker ringa klagomuren.

Expressens chefredaktörs blogg , SvD , Ab , Ab2 , Ab3 , DN , Di , Di2 , Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , och annat intressant

4 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Hej. Apropå Håkan Juholt och särbon. Finns många aspekter, men denna tyx de flesta ha "glömt".

Att vi har en FRA-lag, som uppammar ett tänkande om att vi blir skyldiga genom vilka vi umgås med. Sociogram. Så, när makten ser så på oss små,varför ska Makten komma undan?

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2011/03/juholt-hans-sarbo-hans-fallskarm-och.html

Johan sa...

Hej Johanna!

Kaka söker maka, sa man fordom. Så det är väl ingen direkt höjdare att Juholt har valt en flickvän med uselt omdöme.

Ytterst handlar det ju om förtroende. Inger Juholts val av en flickvän med uselt omdöme något förtroende för *hans* omdöme? Tveksamt... mycket tveksamt.

Spiff sa...

Håkan väljer så klart sin flickvän och du får tycka och tro som du vill, men om du tror att det inte påverkar vad folk tycker är du nog lite väl naiv...
Jag skulle skämmas av att se en kriminellt belastad kvinna representera Sverige vid statsbesök eller på Nobelmiddagen, men jag är ju inte sosse.

Johanna Graf sa...

Guilt by association är inte bra i NÅGOT sammanhang, Lars-Erick. Men hämndtankar är inte bra det heller.

Spiff, det är ditt JOBB att förspilla ditt liv på att ösa magsyra över socialdemokratin och samtliga socialdemokrater, levande och döda, så din kommentar tar jag för just vad den är; magsur. Men jag kan ju påminna dig om att göra din research litet bättre nästa gång du anklagar bara s-höjdare för att ha dåligt omdöme när det gäller fruar/män:-)