Så nu ska regeringen utreda om sorg är en sjukdom. För mamman måste ju vara sjukskriven för att slippa inställa sig hos arbetsförmedlingen.
De frågor jag ställer mig är:
- Behövs det en utredning för att fatta att man blir sjuk av sorg?
Eller snarare; att man blir sjuk om man inte får sörja. Till ofantligt mycket större tid och resurser från vårdcentralen, psykvården, akutmottagningen och läkemedelssubventionen än om man får vara ifred hemma och gråta ett tag! Tänka långsiktigt, någon???
- Får man jobb av att gå till Arbetsförmedlingen?
- Är hela systemet sjukt?
- Är Reinfeldt alltid sjuk när det kommer kritik mot hans "jobbskapande" åtgärder, eftersom han alltid skickar ut nån annan att svara på sådana här frågor?
- Blir man sjuk av att läsa om sånt här? Ja, åtminstone lätt illamående. Men jag föredrar att bli förbannad och försöka göra något åt det politiskt istället.
I kommentarerna till Aftonbladets artikel verkar folk rikta in sin vrede på Försäkringskassan. Gör inte det. Det är precis det Reinfeldt vill att ni ska göra, när han vägrar gå ut och ta debatten om den omänskliga behandlingen av sjuka och arbetslösa och istället skickar ut en minister, som i sin tur skickar ut en riksdagsledamot, som i sin tur skickar ut chefen för Försäkringskassan framför TV-kamerorna. En anonym "byråkrat", vad kan väl vara lämpligare att ösa sin vrede på? Svar: Regeringen. Den 19 september.
Läs även andra bloggares åsikter om politik, socialdemokraterna, regeringen, Reinfeldt, sjukförsäkringens sjuka regler, Försäkringskassan, anonym byråkrat, Arbetsförmedlingen, sparka på den som redan ligger, jobbskapande åtgärder, val 2010, 19 september och annat intressant
4 kommentarer:
Det är upprörande hur nuvarande "Alliansen" hanterar sjuka, arbetslösa och pensionärer.Men som du säger är det inte Försäkringskassan som är boven. Man tror inte det är sant att en mamma som mist sitt barn, måste samma dag anmäla sej på Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Man blir gråtfärdig, förbannad och förvånad.
Själv tackar jag Gud för att jag blev sjukpensionerad (p.g.a. centerpartiets personalpolitik) innan de kom till makten. (men det är en annan och längre historia)
Idag läser jag Aftonbladets redan ihopsatta regering efter valet i höst.
Den ser lovande ut, men hoppas på Jan Eliasson som utrikesminister och Margot Wallström i någon framskjutande position.
iortycker.blogspot.com
Johanna,
Då de nya "förfärliga" sjukreglerna som du hänvisar till ej trätt i kraft vid tiden för pojkens död den 14:e april 2008, så var det de facto det regelverk som den tidigare socialdemokratiska regeringen satt upp som styrde utfallet.
Men låt inte sådana fakta hindra dig i din iver att göra partipolitik av en mänsklig tragedi. Känns det sämre nu, när du inte längre kan gotta dig? Tänk efter nästa gång du sprider ditt hat på nätet utan faktakoll.
Nu skulle det visa sig att vare sig de gamla eller de nya sjukreglerna skulle medge sjukpenning för dödsfall; positivt dock är att en regeländring avseende detta ska utredas.
Det finns många andra som behöver vara sjukskrivna pga sorg. T.ex när vuxna barn dör. När ens syskon eller föräldrar dör.
När ens bästa vän sedan 30 år dör. Då behöver man vara hemma några dagar för att ta sig igenom detta.
Att det inte redan är infört i Sverige att alla har rätt till minst en veckas ledighet pga sorg är obegripligt.
"Försäkringskassan bedömer i en analys av mörkertal att den i fjol betalde ut 16,4 miljarder kronor för mycket i olika ersättningar, uppger Dagens Nyheter."
SEXTON MILJARDER!!!
Det är kanske inte konstigt att någon enstaka människa hamnar i kläm va? Låt oss självklart lösa dessa avarter, men att skylla på Reinfeldt.. Löjligt!
Var Palme ansvarig för Pomperipossa-effekten skatten?
Eller Persson för tsunamin (annat än den lama hanteringen...)?
Skicka en kommentar