tisdag, mars 23, 2010

Ska vi hoppas på 80 Madonnakonserter om året?

Undrar om det räcker med att döpa en gata vid Nationalarenan till Putte Kocks plats, eller om man kanske även borde ha ett hemmalag som spelar på den?


På de första stolta skisserna gick tunnelbanan hit också. Sen bestämde de styrande i regering och landsting att det inte skulle bli nån, varken till nationalarenan eller till nya Karolinska. Då hette det att det inte behövdes, det fanns ju pendeltåg en bit bort.


Och så var det Mall of Scandinavia, det gigantiska shoppingcentret som skulle dra folk från hela Svealand till området och som skulle ge arenabolaget många sköna miljoner i intäkt från markförsäljningen. På frågan om det inte är ett bekymmer för Nationalarenan att man fortfarande inte har nåt avtal om detta bygge, svarar bolagsledningen att nejdå, arenan klarar ekonomin även utan shoppingcentret.


OK, men ett allsvenskt fotbollslag då? Ska Svenska Fotbollsförbundet bygga en konsertarena där det spelas en handfull landslagsmatcher per år? Ska Solna stad satsa flera hundra miljoner kronor på en arena som AIK inte vill spela på, som inte byggs för deras behov och som de inte fått vara med och utforma????


Vi gör mer pengar på annat, svarar en kommunikationschef på Arenabolaget, där alltså SvFF och Solna är delägare.

Arenan är alltså inte beroende av vare sig vettig infrastruktur, pengar från centrumbygget eller ett fotbollslag. Publik då? Behövs inte det heller?


Äh, vad kinkig jag är... Platsen utanför ska ju döpas efter en AIK:are...


Nationalarenan utan hemmalag, och ett Solna utan moderater? frågar Calle. Gnaget vänder nationalarenan ryggen, skriver Newzglobe, Madonna och U2 räcker inte, skriver SvD:s nöjeschef Erika Hallhagen. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , och annat intressant


4 kommentarer:

Kjelle sa...

Man kan undra hur länge vansinnet skall pågå i Stadshuset. Mer, större, fler förtag, bilar, glas, betong, krom och små farbröder som bygger monument över sig själva. Låt Solna vara Solna. Att vara en dålig kopia av en eller annan luddig utländsk förebild är inget att sträva efter.

Johanna Graf sa...

Bra rutet!

Bj sa...

Äntligen Johanna!

Om oppositionen i Solna klarar av att stoppa detta vansinnesprojekt så kommer ni att ha min röst så länge jag bor i Solna!

Avgå Salminen! Avgå Sune!

Spiff sa...

Många väderkvarnar är det...