söndag, december 07, 2008

Rödrönt är färgen och nr 7 luckan

Ser att s, v och mp kallat till presskonferens idag kl 14.00 för att presentera flera resultat av samtalen på partiledarnivå, bl a om ett ungdomspaket för framtiden.

Vet inte om detta är hela dealen, eller bara en del. Men det spelar mindre roll.

Jag känner inget behov av ett färdigt svar om en regeringspolitik så här långt innan valet. Att det är en mindre lyckad väg till framgång visade ju med all önskvärd tydlighet den s k "alliansens" badtunneprojekt och arbetsgrupper, vars lösningar var way out of line när de väl skulle sjösättas. Nej, fortsätt prata med varandra, och låt den diskussionen ske i så breda och öppna sammanhang som möjligt.

En julönskan är att ett rödgrönt regeringssamarbete ska hitta former för att på ett öppet och mot väljarna ärligt sätt redovisa och hantera de meningsskiljaktigheter som uppstår i alla koalitioner. Det vore en intressant regeringsmodell, värdig nätets tidsålder, som vänsterbloggaren Approximation skriver.

Det är så tråkigt med alla som försöker låtsas att de är samma parti när de inte är det. Det är ju liksom själva idén med att ha ett parti; att man skiljer sig från de övriga i någon väsentlig mån. Var öppna med det, diskutera, stöt och blöt åsikter mot varandra i en öppen atmosfär. Så slipper småpartierna bli kannibalföda. Mätningen från Demoskop i dag visar att de mindre partierna i Alliansen får det allt svårare.

Nej, nu ska jag öppna lucka 7 i JulYouTubiananan och sedan ska jag åka på Konstfacks julmarknad. Eftersom det är andra advent och allt, passar denna finaste versionen av Silent Night med Sinead O´Connor.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Inga betänkligheter för att samarbeta med kommunister Johanna?
Eller är ni bara så maktkåta..

Johanna Graf sa...

Bla, bla, bla, har du aldrig roligt, Spiff? Aldrig positiv?

Anonym sa...

Spiff står för dagens sanning. Dom är så maktgiriga.

Johanna Graf sa...

Vänta nu, så om en treklöver bildar koalition är de "makthungriga", men om en fyrklöver bildar koalition för att vinna ett val är de, vadå? Ansvarstagande för Sverige, eller vad?

Anonym sa...

Det är ju en extrem förenkling av sanningen. Vad du inte tar med i din framläggning är väl själva kärnan till att jag kallar vänsterblocket för maktgiriga:

Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill inte samarbeta med Vänsterpartiet och det på goda grunder(enligt mig). Men för att vinna valet måste dom samarbeta och det är precis det dom nu säger att dom ska göra = vad som helst för att få makt alt. min fiendes fiende är min vän.

Alliansenpartierna vill ju faktiskt samarbeta och generellt sett är samarbetet väldigt otvunget, bortsett från homogifte, där (kd) tyvärr har en tråkig inställning, och säkert ett fåtal andra undantag.

Johanna Graf sa...

Björn:
"för att vinna valet måste dom samarbeta och det är precis det dom nu säger att dom ska göra = vad som helst för att få makt " - och vad exakt är skillnaden mellan denna och den andra koalitionen? Mer än att den rödgröna knappast haft några problem att lägga fram 18 statsbudgetar innan? och detta utan att hoppa i en enda badtunna?