måndag, december 15, 2008

Must och soul i lucka 16 i JulYouTubianan

Så här har ingen sjungit den förut - White Christmas i Otis Reddings tappning. Den är ganska okänd, men "återupptäcktes" när den var med i alla julfilmers julfilm Love Actually 2003.
Visste ni förresten att julöl är en överreklamerad produkt?
18 % av svenskarna dricker julöl till maten på julbordet, men hela 66 % föredrar faktiskt julmust.
Vill man gå vetenskapligt tillväga när man väljer sin must, kan man läsa det här testet. Men de riktiga finsmakarna köper naturligtvis inte årets must, de köper året innan och lagrar. (Varning, funkar bara på glasflaskor.)
Ny variant på julmust 2008 är den med extra koffein. Kanske kan vara nåt när ögonen hotar att falla igen över farbror Bertils anekdoter till paltkoman efter den där sista knäckbiten.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det absolut roligaste med julmust är att Coca-cola ökar sin försäljning över julen i hela världen, utom i ett tomterött litet land långt uppe i norr..

Och dom begriper ingenting!

Johanna Graf sa...

Ha, ha håller med dig! För en gångs skull...

Morfar Lasse sa...

Inte jag! Jag dricker bara rent källvatten och det rent ordentligtt orena vattnet. Kaffe alltså. Men vad vet jag om kärlek?

Men en sak vet jag, Otis Redding dog alldeles för ung. Jag har ju hunnit bli så gammal, att jag hann se honom vid hans Stockholms besök. Det var en enorm upplevelse det. Jag skulle gärna upplevt den kvällen två gånger, men det gick inte sa tomten.

God Jul på er och skynda er att vara snälla, så kommer nog tomten om en vecka.

Anonym sa...

JULMUST är det bästa som finns på julen.