onsdag, december 24, 2008

Lucka 24 i Jultubianan

Sömnigt samtal vid julaftonsfrukosten. Pysslandet och granklädningen slutade halv tre på julaftonsmorgonen på grund av obligatoriskt födelsedagsfirande av vännen V, som fyller år dagen före julafton och INTE accepterar några ursäkter att utebli.

Yngste sonen: Idag får vi inte glömma att spela in alla bra filmer på digitalboxen.
Mamman: Nä.Men vet du, det finns faktiskt ett program som inte går att spela in, och det är Kalle Anka.
Yngste sonen: Va? Varför inte det?
Mamman (tvärsäkert): Jo du förstår, SVT har lagt en störningssignal på just det programmet. Missbruk måste stävjas. Man får bara titta på det en gång om året.
Yngste sonen (med aningen tvekan i rösten): Äääähhh, lägg av!

Ok då, mendet BORDE iallafall vara spöstraff på att spela in Kalle Ankas jul. Tänk er ett bakfullt föräldrapar en snortidig februarilördag, "Mamma och pappa vill sova litet till, men vi kan sätta på Kalle Anka åt er".

Helgerån. Grejen är att lära sig alla repliker utantill långsamt, litet mer för varje år. Äldste sonen däremot, går igenom enfas då han vägrar vara social. Istället för att se Kalle Anka med resten av familjen sitter han på sitt rum och ser på repriser av Family Guy med motiveringen "jag har redan sett Kalle Anka".

Morsning. Det är ju det som är hela vitsen.

Men nu till ett heligt ögonblick. Årets höjdpunkt. Låten man INTE ska höra Mariah Carrey sjunga, utan Olivia Olson. All Iwant för christmas is you från ...
... ja ni börjar kunna det nu, alla julfilmer julfilm "Love Actually". missade ni den på TV förra lördagen, så hyr den! Elle rhyr den igen, och se den utan reklamen.
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Cege by the way sa...

Roligt skrivet Jo och ja jag ska se filmen idag :-) (även om nu jag har svårt att se att just den låten här är bättre än Pogues/Kirsty ...)

Johanna Graf sa...

Jaja, men alla andra har juPogues som etta så jag måste ju vara motvalls kärring. Nu tittar ungatrna på Liftarens Guide till Galaxen b t w. Och jag funderar på att somna motrmstödet i soffan...

Cege by the way sa...

:-) Ha det gott

Har kanske tipsat om denna blogg tidigare men ...
http://herralarik.blogspot.com/

Anonym sa...

Vill önska alla läsare en fin fortsättning på helgen!

Var dag är en härlig dag då man finner att bloggen till "Sverige Högerns försvar" fortfarande är STÄNGD!

Vi tar det som ett tecken på att vi trots allt kan se fram emot bättre tider!

http://till-sverige-hogerns-forsvar.blogspot.com/