söndag, december 14, 2008

Lucka 14 i Johannas JulYouTubiana

Tredje advent och dags att ta julen på litet större allvar.
Kanske börjar stressen smyga sig på. Åh nej, bara en vecka kvar och inte en enda julklapp inköpt!
Eller så är det känslorna som börjar vakna. Alla har vi en liten, irriterande julromantiker i oss. En svag röst som påminner om glömda eller förträngda drömmar om en vit, inbäddad, brassprakande och kärleksfull jul med massor av kramar och klappar.
Eller så är man en fullt utvecklad julhitler, som tokbejakar allt, extra allt, som har med julen att göra.

Vilken kategori mina vänner än tillhör, så märker jag hur de börjar röra på sig nu. Några har kommenterat JulYouTubianan litet förstrött: "Kul, men själv är jag inte så mycket för julen".
För att sedan, i takt med att låtarna läggs ut, börja stryka omkring, undra och ha åsikter: "Ska inte låten X vara med?" "Vet du att artisten X har gjort en tolkning av den där också?"

Lugn, bara lugn. Live and thay shalt see. Tio dagar kvar nu. Nedräkning mot plats 1. Eller 24, beroende på hur man ser det.

Idag är det som sagt adventssöndag, vilket kräver en litet mer högtidlig stämning. Vad kan då vara mer passande än Jussi Björling, vars tolkning av O helga natt slår lättviktiga fjantar som Carola, Peter Jöback, Tommy Körberg och Celine Dion med hästlängder. Njut särskilt av de finstämda bilderna, som frossar i inzoomningar av snötyngda granar, folkhemsvillor och tända juleljus. Underbart.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , ,

1 kommentar:

kaprate kid sa...

När Pavarotti en gång tillfrågades om hur det var att spela i samma liga som Björling så svarade han "Oh, please. I'm only human."

Man fattar inte hur stor Jussi var och är utanför våra gränser.