tisdag, november 07, 2006

Lars Ohly är en lycklig människa

Glöm allt jag sagt om sossarnas bristande krismedvetenhet.
Det begreppet fick en ny och djupare innebörd när jag läste en intervju med vänsterpartiets Lars Ohly i Dagens ETC.

Vänsterpartiet har förlorat hälften av sina väljare på mindre än tio år. Ohly erkänner att detta är ett nederlag, men felen finns inte i vänsterpartiets valrörelse, "det är socialdemokraterna som gjorde en riktigt dålig valrörelse, inte vi".

Och bilden av (v) som ett splittrat parti är inte sann. När reportern nämner förnyarna i Uddevalla, svarar Ohly: "Ja, men de finns ju inte kvar, de har ju uteslutits... Det där är ett problem som vi inte har kvar längre".
Vilken lycklig människa han är, Lars Ohly!
Och från Kina-TV kan vi ikväll rapportera att solen skiner över regeringen i Peking.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på
Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

LillaSandra sa...

Oj, krisledning på hög nivå!
Vill inte vara taskig mot (s) men Ohlys krishantering påminner starkt om regeringens (läs: GPs) hantering av tsunamin.
En nära vän till familjen sitter i riksdagen för vönsterpartiets räkning, och hon låter betydligt mer bekymrad än Ohly! Men visst är det väl så att om man drar täcket över huvudet så försvinner nog monstrena!

Johanna Graf sa...

Du har rätt i att socialdemokraterna också har tendensen att gå i försvar och förneka problem, lillasandra. Därför är det inget vidare smart att sätta loosergänget som ansvariga för såväl oppositionsstrategin som för valanalysen. Som en bekant till en bekant sa: - Det är ju som att sätta på sig en svettig skjorta när man ska på fest!