onsdag, november 22, 2006

Ständigt denna jakt på företagare

Hittar den här underbara rubriken i SvD: Stopp för reklam om skräpmat oroar TV3

TV3 och Kanal 5 har länge sänt från England för att undkomma det svenska förbudet mot reklam riktad mot barn, men nu har de stött på ett oväntat hinder. Redan från nyår inför Storbritannien tvärstopp för TV-reklam för skräpmat riktad till barn och unga.

Å, stackars jagade företagare! Först tvingas de utomlands på grund av svenska företagsfientliga regler, och nu ska de svältas ut även från England. Vilket land de arma kommersiella TV-kanalerna ska söka asyl i för att kunna fortsätta fresta våra svenska barn med Barbie och Snickers är oklart.

Blame Jamie, säger jag. Förmodligen är det stjärnkocken Olivers korståg mot den engelska skräpmatkulturen som hetsat engelsmännen att banna saltet, sockret och fettet. Inte en dag för tidigt. En fjärdedel av den energi svenska barn och ungdomar får i sig kommer från godis och läsk och det ser säkert likadant ut i England, om inte värre. Att det brittiska reklamförbudet betyder dödsstöten för TV 3 är nog mindre sannolikt än att dagens barngeneration går mot en för tidig död av all skräpmat.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med dig! Det är helt sjukt vad mycket skit våra barn bombarderas med! Systersonen bor i lappland där det inte finns mcD men har full koll på allt som kommer med ett happy meal. Som förälder har du ju knappt en chans!

Själva blev vi tokskrämda av supersize me...

Anna, Fair and True sa...

Ner med TV3, eller skräpmatsreklamen iaf!

Var hittade du annonsen? Den var ju bara bäst!

Johanna Graf sa...

Ja, visst är den otäck? Säkert olagligt nedladdad från internet... tror jag sökte på skräpmat eller barnfetma eller nåt?