måndag, november 27, 2006

Integration, någon?

I valrörelsen pratade alla om integration. I partiernas valmanifest skrevs det många och vackra ord om hur problem med utanförskap och diskriminering skulle lösas. (Ja, några skrev mindre vackra ord...) Men vad hände sedan?
I en enkät som genomförts av tidningen Dagen anger bara 2 riksdagsledamöter integration som primärt intresseområde. Man får väl trösta sig med att de två riksdagsledamöterna är socialdemokrater...

Louise Malmström är en av de socialdemokrater som uppgivit integration som sitt största intresseområde: - Det är ett av våra största samhällsproblem i dag, det kan vi bland annat se på valresultatet då Sverigedemokraterna kom in i flera kommunfullmäktigeförsamlingar. Självklart är integration ingen enkel fråga, det gäller oavsett om man har makten eller om man är i opposition. Och det finns inga enkla lösningar.
Desto viktigare då att fler av landets främsta folkvalda företrädare engagerar sig i frågan...
För utvecklingen går knappast framåt av sig själv: SvD Näringsliv har undersökt styrelserna i Stockholmsbörsens 60 största företag och där är bara 4 av 548 medlemmar födda utanför norden.

För att inte bara gnälla, slutar jag med att berätta dagens glada nyhet: Min kompis Åsa Söderström Jerring har dragit sitt strå till jämställdetsstacken genom att ta plats i JM:s styrelse. Grattis Åsa, du kommer rocka dem!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ogillar verkligen ordet integration. Vem ska integrera vem till vad? Det låter som att likhet är det vi eftersträvar i samhället.
Jag vill hellre att riksdagsledamöterna jobbar för mångfald och för att stoppa och straffa diskriminering.
Men tyvärr tror jag ju inte att det var det de menade när de inte angav integration som hjärtefråga...
Helena

Johanna Graf sa...

Nej, det var nog tyvärr inte ordvalet som avgjorde. Dessutom tror jag att det var öppna svarsalternativ, men jag är inte säker.