onsdag, augusti 19, 2009

Tack Per Gudmundsson!

Per Gudmundsson är en bitter gammal sossehatare, det vet alla. Men idag när jag läste hans ledare i SvD hade jag faktiskt lust att ge honom en kram. Bättre reklam kunde det kvinnliga nätverket sq2540sthlm inte få. Det är de värda. Jag har ett par gånger haft äran att delta i dessa unga, kvinnliga, smarta och roliga Stockholmares diskussioner, ibland hemma hos någon, ibland på krogen.

PG tror att företeelsen att unga människor ses för att prata samhällsfrågor är nåt pr-trick från det socialdemokratiska partiet för att värva röster. Jag förstår att han med sin koppling till högerpartierna har nära till de slutsatserna. Moderaterna tvingas hyra in dyra PR-konsulter för att göra reklamfilm som visar upp moderater på besök i byggbodar. M-spindoktorn Per Schlingmann talar om att all politik går att sälja med rätt förpackning. i Per Gudmundssons värld ska sossar behålla blåkläderna på eller hållas med en kopp kaffe i Folkets Hus.

Men så ser inte världen ut längre, och det måste faktiskt både Per Gudmundsson och vissa åldersstigna partiföreningar även inom socialdemokratin tugga i sig. Moderna människor gillar inte när andra talar om för dem vad de ska tycka. De garvar åt moderaternas reklamfilmer och karameller. De dissar Folkets Hus-mötena De vill tycka själva. Och några har valt att göra det tillsammans på krogen, SAMTIDIGT som de pratar mode och annat.

När jag gick med i socialdemokraterna passade jag inte in alls. En gång skrev t o m Anette Kullenberg om mig och min partikollega Nina Wadensjö att vi var partipinuppor. Hon var helt förundrad över att man kunde vara intresserad av både nagellack och politik. Det där var många år sedan, så jag trodde det hörde till historien. Men forntiden är tydligen i högsta grad levande, iallafall på moderata Svenska Dagbladet.

Men som sagt, tack SvD för uppmärksamheten. Särskilt kopplingen till trådsmala modeller. Jag var mannekäng vid en av nätverkets träffar då de visade unga kvinnliga designers, ekomode m.m. och jag kände mig lätt dum när jag som 47-årig högst normalstor kvinna fick visa upp mig i t-shirt och tights.

Här är slutligen ett tack även från Matilda och rebacka, två av de unga Stockholmare som ordnat och fixat med dessa nätverksträffar, hemma i sina soffor eller på barer och restauranger: -Det är underbart när en medelålders man väljer att kritisera ett kvinnligt gräsrotsinitiativ för att vara politiskt innehållslöst när hela syftet med sq2540sthlm är att skapa forum för just politiska samtal. hellre tvåvägskommunikation över ett glas vin än envägskommunikation via en ledarsida.

De får nog ordna en större lokal till nästa After Work den 15 september, gissar jag!

Andra om dettaämne: HBT-sossen, Mitt i steget, Peter Andersson, sq2540sthlm svarar PG , Johan Sjölander
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , och annat intressant

Dagens Outfit
- bygghjälm
+ högklackade dojjor


6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skrattade gott åt era fåfänga försök att bli "trendiga" när jag läste det.

Nästan lika roligt som när ni försöker påstå att ni värnar företag och företagande...

Anonym sa...

Om du är normalstor är ju jag smällfet. Nä där tog du nog i...

Anonym sa...

Sq2540sthlms svar till Gudmundson:

http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=15123

Nicklas Eriksson sa...

Varför det konstiga namnet på nätverket?

Bra initiativ annars. Och underbart att se gubbslemmet Gudmundson så totalt ÄGD!

Anonym sa...

Nicklas E. Ehh?!

Anonym sa...

Hej Sex and the City – Sossar.

Det är jättekul att ni fått uppmärksamhet och att ni känner er uppskattade. Däremot undrar jag lite över ert skojiga svar till Per Gudmundson där ni bjuder in honom.

Som ni kanske vet är Per Gudmundson en av de journalister som mest konsekvent diskuterar kopplingen konflikterna mellan islamister-väst och svensk inrikespolitik medan Sofia Nerbrandt är en annan.

Ni är ju ett politiskt nätverk av smarta unga kvinnor med ett rörligt intellekt och i takt med tiden. Jag tycker att det vore olyckligt om ni slösade bort all er talang på att shoppa skor och drömma om Mr Big. Kan inte ni slå era kloka huvuden ihop och komma med några tidsenliga och smarta lösningar på hur hotfulla islamister och andra i samma ringhörna skall motarbetas på bästa sätt i dagens Sverige. Jag antar att ni inte sympatiserar med den där sharia-gubben som försökte smyga sig in i centerpartiet nyss eller att ni tycker att ”vi är bara tjejer” och sådana frågor är för män.