tisdag, augusti 25, 2009

Räcker en kvinnlig partiledare i ett manligt parti?"Det stämmer bra att vi är kritiskt tänkande och självständiga individer. Många
kvinnor i Stockholm delar i stora drag socialdemokratins grundvärderingar, men
identifierar sig inte med S som parti. Om S ska attrahera fler yngre kvinnor krävs förändring. För det första måste partiet föra och kommunicera en politik som gruppen kan identifiera sig med. Även om grundvärderingarna delas, upplevs inte alltid partiets problemformuleringar och problemlösningar som relevanta. Inte heller lockas unga kvinnor av partiets retorik. Ett sätt att skapa en politik som attraherar målgruppen är att se till att fler yngre kvinnor står på valbar plats på våra listor inför de kommande valen. Med det följer socialdemokraternas andra utmaning – att skapa ett klimat och en partiorganisation som släpper in unga kvinnor utan
omfattande partibok men med starkt engagemang och höga ideal."Sedan följer en verklighetsbeskrivning som jag själv bara alltför väl känner igen. Unga människor idag flyttar runt en hel del, frivilligt eller av bostadsbristens nödtvång. Det riskerar att leda till en politisk karriärförlust som med dagens partistruktur är omöjlig att ta igen. Men att ha studerat på annan ort, upplevt en längre utlandsvistelse eller växt upp utan socialdemokrati är en minst lika stor erfarenhet som att ha tidig partibok, skriver de unga Stockholmskvinnorna i nätverket sq2540sthlm.

Till den listan behöver läggas även hög utbildning, akademisk facktillhörighet och erfarenheter av att driva eget företag.

Nu är det inte så förstockat överallt att bara de som hånglat i bastun på Bommersvik, är LO-medlemmar, bär rutig skjorta och läderväst eller har bott på samma ort i hela sitt liv automatiskt ses som mer pålitliga. I Solna är väl jag själv ett levande exempel på det. Så det finns hopp. Och nätverket sq2540sthlm växer nu organiskt för varje dag som går.


5 kommentarer:

Mike sa...

Värt och ta sig en titt.

Så knullar staten din själ.

http://hyperdialog.book.googlepages.com/introbook.pdf

Anders Nilsson sa...

Just det Johanna, det kallas verkligheten och det är där vi sossar måste vara.

Anonym sa...

Haha.. Sossar stavas "önsketänkande" inte "verklighet" alls...

Läs tex http://www.svensktidskrift.se/2000-56/2000-56-08.html

Så har vi ett exempel...

Calle Fridén sa...

Ey anonym. Bra artikel, synd bara att den är nästan TIO år gammal. Men den borgerliga bostadspolitiken har ju inte ändrat sig sen dess så det var väl intet annat att vänta sig.

Spiff sa...

Sossarnas beröringsångest när det gäller den sjuka Svenska bostadspolitiken gäller än tyvärr...

Det går alldeles utmärkt att hitta bostäder i första eller andra hand i samtliga västliga metropoler som helst, utom just Sverige! Varför då?

Svar=Regleringar(klåfingriga politiker försöker styra en marknad...)