måndag, augusti 24, 2009

Ett parti för framgång(srika)

Rekommenderar idag läsning av denna artikel på DN Debatt som skrivits av fyra av mina nuvarande och f d kommunalrådskollegor här i länet. Litet byråkratiskt skriven, men ett innehåll som jag till 100 % skriver under på.

Innehållet i korthet:
  • Stockholmarna är stressade över ekonomin, jobbet, barnens skola och alla smarta val de ska göra. Den senaste tiden har en minskande del av dem röstat socialdemokratiskt. Därför måste socialdemokraternas politik ändras så att den handlar om reformer som hjälper storstäderna och dem som lever i dem.
  • Sluta att bara snacka industrijobb utan också om hur man stöttar servicesektorn, som är stor i Stockholm. Lägg ner Arbetsförmedlingen, ändra LAS-reglerna och satsa istället pengarna på snabb kompetensutveckling eller omskolning för alla som förlorar jobbet. Fler högskoleplatser, forskning och sommarjobb.
  • Alla skolor ska vara bra skolor, det ska inte få finnas några nitlotteri skolvalet. Säkra det genom "kvalitetslotsar". Mer undervisningstimmar i matematik, språk o teknik.
  • Skattenivå är inte det enda sättet att garantera välfärden, håll skatten på en jämn, förutsägbar nivå och satsa hellre på effektivisering och kvalitet som inte bara har med pengar att göra.
  • Och glöm aldrig det gamla sosse-slagordet om att vara ett parti som gör det möjligt för människor att "förverkliga sina bästa stämningars längtan".

    Helt rätt. Ett parti som driver en politik som gör fler framgångsrika är ett parti som når framgång. Under sin långa regeringstid på 1900-talet gjorde socialdemokraterna att oändligt många fler svenskar fick chansen att bli framgångsrika. Den politiken måste fortsätta, inte bara den som går ut på att det ska finnas skyddsnät om man faller.

Andra om detta: Robert Noord , Peter Andersson, Mitt i steget och Barbro Engman .

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant

12 kommentarer:

Politiskt Defekt sa...

Hej.
Jag har nu länkat till din blogg från vår blogg.
Hoppas att det bidrar till fler besökare till dig, så att vi kan sprida sanningen om alliansen.

Joakim sa...

Alla som liksom jag röstat på (s) i tron att det är detta parti som står för jämlikhet och solidaritet är grundlurade.

Jag själv upptäckte detta i samband med att jag blev lämnad av sambo och barn, och plötsligt insåg att jag som far är helt rättslös i min kamp för att få vara kvar som förälder i min dotters liv.

Förnedrad, diskriminerad, falskt anklagad och orättvist berövad både vårdnads och umgängesrätt står jag nu här med väldigt lång näsa och åser det katastrofala resultatet av den radikala röda s k jämställdhetspolitiken som bakom all fin retorik och falska påståenden endast är en ren hets mot folkgrupp...(om nu män hade räknats till denna kategori förstås...)

Aldrig mer ett feministiskt jävla skitparti för denne väljare. Jag hoppas många fler snart vaknar och ser sanningen.

Själv lutar jag starkt åt piratpartiet i nästa val. Dagens rättsvidriga stängngning av Pirate Bay enbart utförd av ekonomiska skäl har ytterligare stärkt min övertygelse om detta partis viktighet.

Tack för ordet.

Spiff sa...

Men det här är ju det borgarna sagt i årtionden!
Och b.la du, häcklar dem titt som tätt för att just ifrågasätta dessa socialdemokratiska dogmer...

Kan det ev tänkas att LAS, världens högsta skatter och "bidrag till alla" har kommit till vägs ände?

Johanna Graf sa...

Joakim, det låter som en förfärlig situation du hamnat i, men jag förstår inte, hur är det socialdemokratins fel? Och på vilket sätt har borgarnas politik förbättrat dina barns chanser att leva tillsammans med dig? Att det finns problem i utformningen av föräldrabalekn är jag dock den första att skriva under på, men jag undrar om de felen kan tillskrivas nåt särksilt parti?Rekommenderar läsning av mitt tidigare inlägg http://johannagraf.blogspot.com/2008/11/sluta-samarbeta-och-f-hela.html

Spiff, ska vi bråka om vem som formade politiken först och vem som kopierade den, så får du nog viussa svårigheter. :-)

Vi sossar har aldirg försvarat skatt, LAS eller bidrag som är kontraproduktiva. Däremot anser vi att det ska finnas bra trygghetsförsäkringar som inte hindrar människors frihet att uppfylla sina bästa stämningars längtan. Idag är det inte riktigt så, tryggheten sprider sig och folk stoppar pengar i madrassenistället för att lägga dem på sådan konsumtion som leder till fler jobb. Rekommenderar läsning av analytikern Anne-Marie Lindgrens krönika: http://www.arbetarrorelsenstankesmedja.se/AT/smpage.fwx?page=44&NYHETER=1702

Anonym sa...

OK ? Så världens högsta skattetryck är inte kontraproduktivt när det gäller jobb eller ekonomi då... Jeeez!

Joakim sa...

Hur är det socialdemokratins fel??

Vilka var det som införde missfostret till lag om vårdnad och umgänge 2006? Visserligen med borgeligt stöd, men kvinnoförbund har ju alla riksdagspartier tyvärr. Och jag röstar inte heller på dom som jag sa.

Vilkas lysande idé var det att skapa dessa s k barnhus som poppar upp som ogräs över hela landet, där man klumpat ihop polisens barnutredare, socialtjänsten och BUP i en och samma häxsmet?
Thalén och Bodström vill jag minnas hade en stor del i detta.

Satt inte Inger Segelström i debattstudion i vintras under debatten om "Gömda" och sa "Jag struntar i om boken är sann eller inte". Ett uttalande som sammanfattar sossetänket gällande jämställdhet på ett bra sätt.

"Vi struntar i om det är sant eller inte, kvinnan är offer och mannen är förövare PUNKT!"

Med en sådan "jämställdhets"politik betackar jag mig för alla former av jämställdhet överhuvudtaget. Men nu skall ni satsa särskilt på det området om ni vinner säger Mona och börjar med att föreslå att mammor som lyckats eliminera papporna ur barnens liv skall få mera bidrag, på just pappornas bekostnad. Jättebra...verkligen.

Tack för svaret dock. Det hör inte till vanligheterna att en socialdemokrat vill debattera denna fråga överhuvudtaget. För det mesta möts man bara av tystnad.

Mikael Karlsson sa...

Så här ser jag på det hela, Vad hjälper lagar och balkar när man drar ner på de som redan är utslagna.

Jag tar mig själv som exempel. Jag blev arbetslös "I sverige" för snart 2 år sedan. Jag fick dock arbete utomlands. När jag kom tillbaka var det för att kunna umgås med mitt barn. Dock straffades jag ut direkt då jag sagt upp mig själv sade upp mig utomlands med motiveringen att jag har ett barn som behöver sin pappa. Då var det soc som gällde, Väl där anklagades jag för att inte vara arbetssökande, Att jag fortfarande skulle arbeta i Norge fortfarande, Att jag inte kom på anvisade tider, Att jag inte sökt de utbildningar jag sökt "På egen begäran". När strafftiden för A-kassa var över fick jag 5000:- kronor att leva på. Vem f-n kan leva på 5000kronor. Med denna motiveringen att jag till slut inte kunde betala hyran och var vräkningshotad samt för att jag tidigare haft en akutkrisreaktion "Dock vid samtal vägde vräkningen tyngst" så kunde jag inte få boendet av mitt barn trotts att man skrivit att mamman endast tillgodosett sina behov före barnets. Till och med läkare på Bup tycker att det jag berättar om barnets situation och historia om hur vårdnadstvisten "Jag varit med om" låter otrolig. Och då är jag och mitt barn ändå inte värst drabbade, "men illa nog"

Då undrar jag, Vad hjälper då lagar och balkar i vårat rättssamhälle i vårdnads, Boende och umgängestvister?!??

Jag kommer aldrig, Och då menar jag ALDRIG att rösta på ett borgerligt parti. Dock anser jag att Socialdemokraterna bör börja arbeta för våra barns rättigheter när det handlar om tvister. För där har sossarna varit svaga.

Sen har jag uppfattningen att Moderaterna just nu och sedan en tid tillbaka snackat dynga om att göra si och göra så för barn i tvist. För jag tror inte det kommer att blil någon valfråga.Mvh
Mikael Karlsson

Mikael Karlsson sa...

Jag var kanske lite otydlig i vad jag igentligen menade,

Men jag menar, Vårdnad, Boende och umgängeslagarna har ju ingen kraft när man som utslagen inte har någon ekonomi.

5000:- i månaden är ingen inkomst, Det är ett fattigbidrag för att kunna köpa tidningspapper och kartonger till när man blir uppsagd och vräkt. Lika så ca 7000:- i månaden "Inkluderat hyrespengar" är inte heller direkt en inkomst att vårda ett barn med".

Då kan man ha vilka jämställdhetslagar som helst gällande tvister, För man har ändå ingen möjlighet att sörja för god omvårdnad.

Anders sa...

"Att det finns problem i utformningen av föräldrabalekn är jag dock den första att skriva under på, men jag undrar om de felen kan tillskrivas nåt särksilt parti?"

En mycket avslöjande kommentar!

När flera partier bildar en kartell kring lagstiftningen, så anser sig socialdemokraterna belåtet kunna hävda, att de ej är ansvariga för de problem som socialdemokraterna har skapat, när partiet har haft regeringsmakten.

Socialdemokraterna tar åt sig äran för sådant, som de är nöjda med, men svär sig fria från något ansvar för de problem, som de skapat.

Kan Johanna Graf se något klandervärt i en sådan hållning - eller upplever Johanna den som självklar?

Joakim sa...

Och där tystnade även denna socialdemokrat.

Skall bli mycket intressant att delta i valrörelsen nästa år. Det är bara en gång vart fjärde år (s) anser sig tvingade att svara på frågor nämligen.

Själv skickade jag in samma fråga en gång i veckan i sex månader till sossarna "svar direkt" på deras hemsida innan jag till slut fick en floskel till svar, typ "tack för dina åsikter, men vi tar inte ställning i enskilda ärenden". Som om jag hade bett om det?

Tänk att man kan bli så grundlurad av ett parti som jag känner mig. Angående det borgliga alternativet så är det inte mycket bättre där. Den nuvarande regeringen kör vidare på den inslagna linjen. Vräker miljon efter miljon rätt ner i det svarta hål som kallas "måns våld mot kvinnor" utan krav på varken redovisniing eller samhällsansvar.

Barnen drabbas värst som vanligt.
Av alla extremrörelser som bidats i USA såsom ku klux klan och mormonkyrkan så har vi lyckats se igenom de flesta.

Radikalfeminismen däremot som är lika extrem har vi gått på stenhårt. Nu får vi börja betala priset. Min dotter är en av dom som fått betala dyrast. Hennes rätt till en nära relation med sin farm som hon garanterades då hycklarpersson skrev under FNs barnkonvention pissar rödstrumporna i Kungsbacka kommun på. Då det i framtiden visar sig att det gick åt helvete för en unge till kommer man som vanligt att svära sig fria från allt ansvar. Vansinnet rullar på...

Bur-q-ua12 sa...

Det pågår just nu på denna blogg uppenbarligen en debatt, om fäders vara eller icke vara, i denna förmenta könsmaktstruktur, med patriarkala under-/övertoner, enl. somliga.

Följdfrågor:

1.)
Är en pappa per automatik förövare, så snart han blir pappa?

2.)

Borde man inte i själva verket, rent "kvasilogiskt", "bura in" alla fäder, så snart barnet har fötts och kanske även bura in alla män överhuvudtaget, från det ögonblick de blir könsmogna, eller tidigare?

Man kan säkert tillgodogöra sig undervisning innanför murarna.

Det sista är nog vetenskapligt belagt förresten.

Apropå att rösta och välja parti så säger jag bara:

F R E D R I K S C H U L T E.

Det är en sorts hjälte i dessa sammanhang, även om han säkert är påverkad av lobbyister, oklart vilka.

Läs gärna:

"Motion 2008/09:C455 Nya vårdnadsregler"
(länk: http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GW02C455)

eller (samma som ovan men enbart skriver av F. S.):

"Motion 2007/08:C394 Nya vårdnadsregler"
(länk: http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GV02C394)

Bur-q-ua12 sa...

[rättelse:]

"(samma som ovan men enbart skriveN av (...)"