måndag, augusti 31, 2009

Dagens bild

Den här bilden tog jag utanför en kemtvätt vid Hötorget.
Vittvätt vet jag vad det är, men vad är HERRtvätt? Är det skjortor och kavajer?

Varför ser man aldrig reklam för DAMtvätt? Förväntas damer kanske tvätta sina skjortor och kavajer själva?

Ja ja, i så fall får man väl glädjas åt att jämställdheten kommit så långt, att inte damerna förväntas tvätta herrarnas tvätt därhemma...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , och annat intressant

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var ju lite lustigt (kanske är det herrarna som behöver tvättas?), men man kan ju vända och vrida på många "titlar" och kategoriseringar. Vad är det t ex för kunskap en "damfrisör" saknar? Varför kan de inte klippa långhåriga killar? Är det något udda med killars hårstruktur?

Mikael Karlsson sa...

Jag förstår inte vart Johanna Graf vill komma med detta?

Kanske Johanna Graf i nästa inlägg kan skriva om jämställdheten mellan umgängesförälder och "Ensamstående"?

Detta med tanke på att Ensamstående slås så hårt ekonomiskt enligt Johannas partiledare.

Vi som betalar underhållsbidrag till den Ensamstående, Varför slås inte vi så hårt ekonomiskt som den ensamstående?

Har inte vi ett hem att sköta och barn att vårda när vi har barn hos oss?

Kanske Johanna Graf som är så Jämställd i sitt tänkande kan komma med ett bra inlägg där och kanske få oss umgängesföräldrar att förstå.

Anders Nilsson sa...

Male caucasian laundry. Hmmm di där rasarsna tar över mer och mer i samhället. Illa. :)

Johanna Graf sa...

Mikael,
Jag har skrivit om orättvisor och bristande jämställdhet inför lagen i inlägget "Sluta samarbeta och få hela föräldraledigheten själv" http://johannagraf.blogspot.com/search?q=kristoffer
Men jag skriver gärna mer. Jag håller med dig om att det blir helsnett om en förälder (ofta mamman) i debatten kallas "ensamstående" och den andra (ofta papan, lika mycket ensamstående han) kallas "umgängesförälder".

Mattias Lönnqvist sa...

Vad gäller herr- och damfrisör så är det så -- om jag inte är felunderrättad -- att man fram till mitten av 80-talet kunde vara just detta, dvs specialiserad på att klippa herrar eller damer.

Men, i takt med att våra frisyrer blev mindre könsrollsbundna så övergick man till att utbilda just frisörer, och de som hade en tidigare specialisering fick kvalificera sig för båda grupperna.

Det var åtminstone så jag fick det förklarat när jag runt 85 var hårmodell för en damfrisör som skulle visa att hon även kunde klippa herrfrisyrer. För mig var det mest en gratis hårklippning så jag lyssnade inte så noga :)

Sedan verkar termerna ha levt kvar ändå.

Anonym sa...

Det verkar vara ett begrepp som är levande inom kemtvättbranschen. Om jag vore intresserad skulle jag nog kontakta AB Herrtvätten i Söderhamn, Linköpings Herrtvätt eller Gävles Herrtvätt ;-) Damtvätt verkar istället vara ett begrepp inom frisörbranchen...

Johanna Graf sa...

Hi, hi, bra där lg!