fredag, augusti 21, 2009

Bagdad Borg

Alltså, jag fattar vikten av positiva affirmationer. Det gör jag verkligen. Fråga mina barn om den gången jag sådär litet putslustigt hade valt att ta vägen utomskärs hem med båten istället för i lä mellan öarna och det plötsligt blåste upp. Jag försäkrade dem om att det "inte var någon som helst fara, mamma har skepparexamen och har sett betydligt värre stormar än denna". Vi klarade oss hem, men de himlade med ögonen efteråt och sa att de inte hade trott ett ord av det jag sade.

Jag hoppas att Anders Borgs (M) ord om att "monstret i statsfinanserna är borta"går hem bättre i stugorna. Han säger så trots att budgetunderskottet skenar - 102 miljarder kronor i juni - ett hål som kan växa till 200 miljarder. Därtill har regeringen beställt en utredning från SCB som visar att nära 80 % av kommunerna kommer gå back med sammanlagt sex miljarder kronor i år. Enligt den här undersökningen övertygar inte hans prat majoriteten av det svenska folket.

För mig låter det mest som Bagdad Bob.
Andra om detta: Dagens Arena, In Your Face


3 kommentarer:

Anonym sa...

Mer av socialismen så hade Sverige gått under nu!
Låt den första Svenska finansministern med ordentlig utbildning göra jobbet för att städa upp ordentligt.

Thomas Östros är vidrig...

Johanna Graf sa...

Jag vet inte vad du menar med "socialismen" men om du menar socialdmeokratin så tror jag att vi kan enas om att de - sett i backspegeln - haft betydligt större tur eller framgång i sin ekonomiska politik än Reinfeldts regering. Eller de andra borgerliga pigga försök som gjorts genom tiderna.

Du får tycka vad du vill om Thomas Östros, men han är docent i nationalekonomi och jag tror mig veta att han och Anders Borg på goda grunder hyser ömsesidig respekt för varandras intelligens och kunnande.

Anonym sa...

Det fanns visst "ekonomer" och "docenter"i Sovjet med...