tisdag, augusti 18, 2009

Dagarna mörkna minot för minot

Det gäller att komma ihåg sådant här. Den kristallklara lilla bäcken som slingrar sig ner för Sierra Nevadas väldiga sluttningar, källan som helt plötsligt sprang upp mellan stenarna, vattenfallet vi vadade under, fjärilarna, blommorna och de små salamandrarna -
när regnet piskar mot rutan på Länsstyrelsen, där jag sitter på sammanträde med Per Unckel och gänget om riskfrågorna i samband med intunnlingen av Norra stationsområdet.
Visste ni att man måste bygga tunneln för att klara 4 tons sprängkraft, men att lastbilar i dag kan ha tillåtelse att köra med 16 ton Trotyl i lasten? Det kommer att krävas enorma säkerhetsanordningar. Vilka ska ha råd att bo i de där bostäderna? Eller ens vilja?
Och vore det inte enklare att bestämma att lastbilar bara får köra med mindre laddningar explosiv last genom stan? Och tusan så mycket billigare. Man kunde t o m kompensera åkerierna för merkostnaden för omlastning i mindre lastmängder. utan att enskomma upp i en bråkdel av summan för vad ens en halvsäker tunnel skulle kosta. Och om några år är en sådan säker tunnel dessutom överflödig, för då kommer lasterna med farligt gods gå via Förbifart Stockholm i stället.
Jaha, då var man där igen, tillbaka i det politiska nördtänket. Hjärnan krympa minot för minot.
Men inget ont om Per Unckel, han är trevlig, även om han är moderat.

1 kommentar:

Johanna Graf sa...

Jag har tagit bort en kommentar som stod här tidigare p g a att den inte berörde mitt inlägg alls utan handlade om anklagelser mot en person jag inte vet något om.