måndag, april 14, 2008

Vallen sprängd

Ja, här går det undan! Upptäckte i morse att hundratusen-vallen redan var sprängd. Genast gick jag in på Stat Counter för att leta rätt på IP-adressen till aktuell besökare.

Det var en Com Hem-användare med adressen 80.216.82.174 , något som med ett enkelt litet verktyg gick att spåra till... tadam... Stockholm. Nära till champagnen alltså.

Under stor spänning förstorade jag IP-kartan så mycket det gick och landade - i vattnet intill Klarastrandsleden!

Mycket mystiskt. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara detta. Antingen är kartan något inexakt, eller så är det någon som bor på en båt i Karlbergskanalen. Andra tips? Någon som känner igen sin egen IP-adress?

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kan det ha varit nå´n som tagit sig vatten över huvudet?

Morfar Lasse sa...

Johanna,
det här blev mitt första besök på din sida, men inte det sista. Jag är en avdankad sosse ifrån Solna, som nu lever i exil.

Min studie av din sida gjorde den intressant och jag kommer att läsa den regelbundet. Får du ingen kommentar, ska du tolka det som att jag samtycker med det du skriver.

Fortsätt att kämpa för min gamla hemort.

Anonym sa...

IF Metall ligger nära punkten... Någon där som spanar på omvärlden..

Anonym sa...

Och Radio Stockholm!

Anonym sa...

Underjordisk ledningcentral i tunnelnätet under staden...säpo? Tanken svindlar...

Krassman sa...

Anonym: Du tänker nog på Metall Ettan, dom låg där tidigare men håller till uppe på söder nu. IF Metalls huvudkontor ligger på Olof Palmes gata.

Magnus Persson sa...

Adressen tillhör Comhem. Med allra största säkerhet är pilen bara ungefärlig, den delar nämligen adress med drygt 65000 andra.

route: 80.216.0.0/16
descr: Com Hem Stockholm AB
origin: AS39651
mnt-by: COMHEM-MNT
changed: hostmaster@chello.at 20020404
changed: hostmaster@chello.at 20061025
changed: lir@comhem.com 20061025
changed: lir@comhem.com 20061129
source: RIPE

Johanna Graf sa...

Aha, vad synd. Det var ju mycket mer spännande att tänka sig en underjordisk tunnel under Karlbergskanalen. Men jag har faktiskt redan kommit på det själv, för när jag kollade mitt eget IP-nummer, hamnade jag på en plats i Solna där igen bor, utan där det bara ligger en massa kontor och lagerbyggnader.