måndag, april 28, 2008

Tomt på miljösidan, moderaterna?


Behöver de inspiration kanske? Här är i så fall ett tips på en mer välfylld hemsida.
Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , ,

3 kommentarer:

Morfar Lasse sa...

Johanna,
om du tittar på bilden, så står det "error" (fel). Jaag tror jag hittat felet. Det saknas ett "o" i rubriken! Jag tror den korrekta är "miljöosmart". - Men även jag kan ju ha fel.

Johanna Graf sa...

Hi, hi, hi...

Anonym sa...

Manschettarbetaren Mats vill lämna följande kommentar. (jag skall fixa till så inte det blir anonym, men jag är ju lite osnabb med det)

I den miljödebatt som är populär idag så kan man kanske säga som morfar lasse, miljöodebatt. För tar vi koldioxid-debatten glöms stora utsläppare bort, bilisterna och bensinen skjuter många i sig på men glömmer HC, NOx och andra småpartiklar (nanopartiklar) som kan vara riktigt jobbiga och rent av dödsfarliga. Min huvudtes: skita ner så lite som möjligt.

Hur gör politiker, både lokal- och region- och riksdagsdito samt övriga samhällsplanerare. Ett exempel: det byggs stora köptempel utanför städerna där bil måste användas, buss kan man inte åka för jag liksom många andra orkar inte bära sju kassar med varor dessutom surnar nog mjölken för bussen går ju bara en gång i timmen. Tänk om, planera för så korta transporter som möjligt för så många som möjligt.

Sen när jag ändå är igång så måste jag bara framföra att i dessa köpcentra finns oftast modebutiker. Trots min yogaträning, jag kan andas kontrollerat samt insikter i KBT kan jag inte försvara mig inför vad dessa butiker erbjuder. Uppdraget jag fått, köp en tröja går åt fanders för att butikspersonalen är som om de vore hämtade från en modellagentur, dessutom mycket välklädda, snyggt målade och vänligt leende. Min plånbok är redan på väg upp ur sin gömma. Jag kommer ut med ett flertal tröjor, ett antal par byxor med mera, dock inga väskor eller skor. Vad har det med miljöansvaret att göra? Inget, jo kanske lite tyngre transport hem än det var tänkt, några milliliter mer bensin går det åt. Ville bara få det här sagt.......