söndag, april 13, 2008

- Dags att kyla champagnen...

... sa Annika när vi möttes i förrgår.
- Vadå, vem är det som har fest? undrade jag.
- Det är du, sa hon. Har du inte sett att du snart nått upp i 100 000 besökare på din blogg?

Nej, jag hade inte tittat på den där räknaren på evigheter. I början var det jättekul att kolla på all statistik och fantisera om vilka besökare från Australien och Sri Lanka som intresserade sig för min blogg. Lika roligt, men ibland också litet läskigt, var det att kolla vilka sökord de som hamnade på min blogg hade knappat in. "Stayups" var länge det mest populära sökordet.

Men sedan lyckades jag stänga av räknaren i flera månader, så då förlorade jag ordningen på statistiken och därmed intresset.

Dessutom, vad är väl 100 000 besökare jämfört med de amerikanska superbloggare jag hörde om igår? Det var David Grossman, ni vet han med Politics TV, som inbjudits av socialdemokratiska riksdagsgruppen för att berätta om de politiska bloggarnas betydelse för mediarapporteringen i USA, inte minst inför det stundande presidentvalet. De största politiska bloggarna drar niosiffriga besökssiffror, varje månad! I USA har utvecklingen visserligen gått emot ihopslagning av flera populära bloggar i syfte att maximera kvalitet och kvantitet på inläggen, antalet besökare och därmed betydelsen och påverkan på omvärlden.

Men OK då, vi låtsas att den nedrans räknaren varit på hela tiden och att 100 000-besöksjubileet nu närmar sig. Blir din IP-adress den hundra tusende besökaren så får du dela champagnen med mig. Den är inköpt och ser ut så här:

Andra bloggare som jag kände igen på bloggseminariet: Johan Holmgren, som arrangerade hela tillställningen, Krassman “In Your Face”, Alexandra “HBT-sossen”, Josefin “Varför?” Deiving, Anna Vikström, Anders Löwdin, Rosmarie “Kulturbloggen” Södergren och Erik "På Uppstuds" Laakso Björn Fridén som skriver på bloggen Alliansfritt Sverige och Makan Amini var också där.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Johanna, kul att träffas igår. Hoppas du hade riktigt trevligt på festen efteråt.
Du har missat länken till min blogg och skrivit in Kulturbloggens adress istället. Här är direktlänk till det inlägg jag skrivit om seminariet.

Anonym sa...

Det är klart jag blir nummer 100 000, men hur kollar du det egentligen? IP-nummer?

Calle Fridén sa...

Grattis! Jag kan ta med mig champagne...

deeped sa...

jag delar den gärna med dig. Så gärna att jag surfar hit på min ipod touch :)

Anonym sa...

Jo men visst...

Anna, Fair and True sa...

Grattis! Och vad kul att dina vänner uppmärksammade det!

Anonym sa...

Jag är så glad åt mina först 1000 besökare, flera av dem genererade av dig! Tack tack. Jag dricker gärna bubbel med dig, men jag har i mitt lilla föråd, så jag behöver inte hoppas på turen.

Statcounter är lurigt. Om man byter tema kan det behaga lägga av...

Grattis grattis kloka fina människa!!

Johanna Graf sa...

Tack alla fina vänner för uppmuntrande tillrop. Visst misstänker jag att det beror på champagnen, men ändå... Vi får väl ha en bloggarfest tillsammans allihop! Jag inbillade mig att det skulle gå att spåra datorer via ip-adresser, men det kanske blir svårt? Jag är inte så tekniskt bevandrad som jag låtsas. Se bara på mina felaktiga länkar... Ska genast rätta till det Erik!

Anonym sa...

Detta verkar vara en riktig "bubbel-blogg" är ni festprissar hela bunten? En fråga: Obama-girl är ett fenomen och ett faktum, finns någon svensk motsvarighet... typ "J.Graf-man"?

Nathalie Sundesten Landin sa...

Jag kan fira med dig - utan champagnen... kanske :-)

Anonym sa...

Jag trodde jag skulel vara med i tävlingen - om champagnen - men upptäcker nu att du redan passerat 100 000.
Så nu får man väl bjuda på C i stället.
Grattis till vinsten i lördags förresten. Det var välförtjänt. Och snyggt också.

Annika Andersson Ribbing sa...

Jag tycker jag borde få en liten fingerborg av champagnen..!

Grattis!


Annika

Björn Fridén sa...

Grattis, 100000 är en stor födelsedag