onsdag, februari 27, 2008

Valuta för pengarna

På måndag tokhöjer SL priserna. Igen. 11 procent år priset upp på biljetter och månadskort. Nästan 700 kostar ett månadskort nu. Enhetstaxan, som inte straffade dem som inte fått tag på en bostad i eller nära stan, är ett minne blott.

Det är en rent ideologisk nedskärning. Folk ska få betala för det de använder, utan hänsyn till bärkraft. Att kollektivresenärerna dessutom är samhällsbärande hjältar som inte tar bil till jobbet, ska inte belönas utan snarare bestraffas.

Men som någon slags missriktad tröst har nu några glada informatörer på SL gjort en liten reklamkampanj där man på skyltar överallt i t-banan kan läsa om allt man får för sina biljettpengar. Typ "Den 1 mars höjer vi priset. Men fortfarande ingår 400 rulltrappor och 374 hissar."

Jaaa, vad ska man säga... Förresten har jag inte tid, för jag måste ut och åka pisshiss i Stockholms tunnelbana.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Spiff sa...

Påminner väldigt mycket om alla "käcka" slogans från Radiotjänst, om hur deras "fria" television skall finansieras och att Svenskarna skall pungslås på ännu några surt förvärvade kronor, trots världens i särklass högsta skatter.

Tycker du dom är lika "tok-roliga"?

Och sedan när skall inte brukare behöva betala för sin konsumtion?

Anonym sa...

Det räcker tydligen med att vara i opposition för att få en hybris av den magnituden att man anser logik och insikt vara av lägre börd i sina argument.

Starkt jobbat med skygglapparna!