fredag, februari 08, 2008

Hål överallt

Foto:Maria Edstrand/Arkivbild

Som Solnabo nickar jag igenkännande när jag ser TT:s rubrik ”Hälften av Sveriges vägar har sådana brister att de är farliga”. Men så fortsätter jag att läsa och det står att vägarna i Stockholm är bäst; bara 6 procent av dem är i dåligt skick. Då måste en rätt stor procent av dem ligga i Solna.

Visserligen är allting relativt och jag antar att en grusväg i fjälltrakterna har större frostgropar än dem vi ser på Frösundaleden, men nog tusan åks det slalom även i Solna! Och det med trafikfaror som följd... Sedan är det ju viss skillnad på möjligheterna att göra nåt åt problemen i en närmast arktiskt placerad kommun med en medelinkomst på 150 000 och i en rik kommun i mellansverige där folk tjänar nästan det dubbla.

- Men vi har ju iallafall lägst kommunalskatt! hackar vi fram mellan skallrande käkar när vi studsar över hålen i asfalten.

Själv slipper jag eländet, för jag har ingen bil längre.

Bland rubrikerna upptäcker jag också att regeringen återigen har missat sin ambition att rekrytera folk till höga poster på deras meriter istället för deras partibok. Moderaten Mikael Odenberg blir generaldirektör för Svenska Kraftnät tack vare att han passade precis in på den önskade kravprofilen och inte för att han nyss fått avgå som försvarsminister, säger Maud Olofsson. Hm…fast det är klart… då kan han ju kallas kraftgeneral!

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är en katastrof att man inte lyser ut ny poster!..

Bara en massa hyckleri!!!!!!!!!

Johanna Graf sa...

Håller med dig!

Calle Fridén sa...

Odenbergs civila yrke sägs vara "egenföretagare". Nån som vet vad detta innebär - vad har han jobbat med?