onsdag, december 05, 2007

Det är tonårsföräldrars jobb att vara pinsamma

Tonåringar kan verkligen vara en pina i arslet.

Nyss, när jag bad 16-åringen hålla sig borta från köket de fem minuter det skulle ta för mig att klara av en telefonintervju med Radio Stockholm om den nya nationalarenan, sa han surt:
- Du kan antingen misslyckas, och göra bort dig som politiker, eller lyckas, och göra bort dig som förälder.
- ??? Om det går bra blir du väl stolt över din mor?
- Nej, du har ju sagt att det är din uppgift som tonårsförälder att vara pinsam. Så hur det än går, har du misslyckats, ha, ha!

Sedan klampade han ut ur köket. På baksidan av hans t-shirt stod det:
"Those who think they know everything annoys those of us who do"

Det stämmer att jag sagt att det är en tonårsmammas främsta uppgift att vara pinsam, klä sig fult och tugga konstigt. Jag menar, min mamma gjorde ju det, jag gör det och alla andra tonårsföräldrar också. Det finns en mening med denna stora och viktiga plikt. Det är för att det ska kännas lättare för de små liven att lämna hemmets trygga näste.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , ,

6 kommentarer:

Calle Fridén sa...

Åh, han tycker inte du är pinsam. Det skulle du vara om du klädde dig fult, och sa pinsamma saker. Däremot är du ett problem - alla sextonåriga killar har problem om deras morsor ser heta ut. Därför att deras kompisar tycker det också. Så det så. Been there, done that. Saker har förändrats sen vi tvingades se våra pappor i rutiga kepsar, som inte hade kunnat se skillnad på Ebba Grön och Donna Summer. Sånt var pinsamt.
Guschelov verkar det inte gälla sextonåriga döttrar. De är mest irriterade på att de överbeskyddas och att potentiella pojkvänner utsätts för tredje graden.
Fast så var det redan för trettio år sen - tjejernas morsor var jättetrevliga, farsorna behandlade mig som om jag var ute för att enleverera arvprinsessan

Calle Fridén

Anonym sa...

Men just det där att lämna hemma kommer aldrig någonsin bli enkelt... hur pinsamma föräldrar än försöker vara :) //Lisa (och förresten så har Calle rätt)

Anonym sa...

Finansforum.nu är ett nystartat forum som vänder sig till den ekonomiintresserade.

http://www.finansforum.nu/

Ses där!

Johanna Graf sa...

Calle och Lisa: Menar ni alltså att jag skulle vara en MILF???!!

Anonymous: Du skriver ofta du. Och vilket konstigt namn du har..

Calle Fridén sa...

Vill du vara en MILF?

Calle

Anonym sa...

Att vara pinsam är en tonårsförälders plikt. Varje gång man får det epitetet vet man att man gjort något rätt, så det så...