söndag, december 23, 2007

Själv är bästa dräng

Köpte gran igår. En liten och ynklig, men jag släpade hem den själv, för första gången i mitt liv.

Det har råkat falla sig så att jag ska spendera julafton ensam hemma. Det är lugnt, men när man nämner för folk att man ska fira jul bara med sig själv blir de väldigt upprörda.

Ett tips: vill ni bli bjudna på en massa fester, så säg att ni är ensamma i jul! Människor tycks inte stå ut med tanken på att någon sitter för sig själv på självaste Julafton. Du måste komma hem till oss, säger de.
-Men allvarligt, det är lugnt, svarar man. '
Tror ni de nöjer sig med svaret?
- Men jag ska ha pyjamas på mig hela dagen, svarar jag, och jätterufsigt hår. Och så ska jag göra en Bridget Jones, ni vet i den där scenen när hon blivit dumpad av Hugh Grant och står och hoppar i soffan med en tom vodkaflaska som mikrofon och sjunger "All by myself".
- Näääää? utbrister de som lyssnar, med fasa i blicken.
Lugna, jag skojade bara. Men det där med pyjamasen är sant. Sedan ska jag ligga i soffan och käka gröna kulor och glo på min lilla ynkliga julgran. Den är iallafall min, bara min.

Tycker du detta ämne är intressant kan du läsa mer på andra bloggar om , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

sluta hacka på granen den blev bra
//E

Anonym sa...

det låter som en mysig jul, fast man firar den ensam. :)

Calle Fridén sa...

Ensam är inte alls att förakta. Jag har ett ytterst tragikomiskt minne från min första jul ensam, när jag hamnade på Dailys på kvällen. Det var fullständigt deprimerande, med en massa vilsna själar som letade efter andra vilsna själar. Eller nåt.
Så jag åkte hem, käkade marinerad oxfilé och löjrom, massor med choklad och drack rödvin. Traditionsenligt avslutades kvällen med Örnnästet eller nåt liknande. Telefonen ringde utan uppehåll. Massor med människor var superbervösa för att jag skulle sitta ensam och deppa.
Det gjorde jag inte - julklappar hade jag, böcker att läsa, god mat och ledigt dagen efteråt. Och ingen gran!

God Jul Johanna

Calle Fridén

Johanna Graf sa...

Bra tips att stänga av telefonen. Det är nu gjort! God Jul själv!

Lennart Nilsson sa...

God Jul Johanna!

http://fpnacka.blogspot.com/2007/12/blog-post.html